Referat - Strutul

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
431
Etichete
strutul
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Strutul

Strutul mascul adopta o pozitie foarte diferita de pozitia sa ridicata obisnuita atunci când se etaleaza în fata femelelor. Se lasa la pamânt, îsi deschide aripile în evantai si îsi îndoaie gâtul spre înapoi.

Strutul este strâns înrudit cu multe alte pasari nezburatoare, cu nandul din America de Sud, cazuarul si emu din Australia si pasarea kiwi din Noua Zeelanda. Aceste pasari, împreuna cu pasarile moa disparute din Noua Zeelanda si pasarile elefant din Noua Zeelanda, sunt adesea cunoscute sub numele de ratite.
Strutul este numit stiintific Struthio camelus, strutul este pasarea cea mai bine adaptata la viata de savana unde hoinaresc multi pradatori.
Strutul este singurul membru al familiei Strutbionidae. Pasari asemanatoare cu strutii exista de foarte mult timp. S-au gasit oase fosilizate în zone disparate precum Grecia, India si Mongolia. Cea mai veche ruda a strutilor dateaza din urma cu aproximativ 12 milioane de ani.
Strutul este o pasare speciala din mai multe puncte de vedere. Este cea mai mare si mai grea pasare în viata. Masculii au o înaltime de pâna la 2,75 m si cântaresc pâna la 150 kg. Dimensiunea mare are avantaje pentru o pasare care nu zboara: gâtul sau lung îi da posibilitate sa se uite dupa rapitori pe deasupra vegetatiei înalte si picioarele foarte lungi îi permit sa alerge mai repede decât dusmanii sai. În sprinturi scurte, un strut poate sa atinga 70 kg/h, dar si mai impresionanta este rezistenta sa: el poate sa alerge o jumatate de ora cu o medie de 50 km/h.
Cel mai cunoscut mit legat de strut este acela al pasarii amenintate care îsi baga capul în nisip. De fapt, când încearca sa evite sa fie detectat un strut încearca sa ramâna nemiscat, cu corpul, gâtul si capul turtite la pamânt.

Distributia
Strutii se gasesc acum doar în Africa, unde exista patru subspecii diferite. Cu un secol în urma o a cincia rasa, centrala de est, era raspândita între Desertul Sirian si Peninsula Araba. Vânatoarea în exces a dus la descresterea ra


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org