Referat - Tacerea lupilor-lupul singuratic

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
447
Etichete
tacerea, lupilorlupul, singuratic
Descarcari
306
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Tacerea lupilor-lupul singuratic
De mai bine de zece ani, lupii
Sunt pe cale de disparitie.In
Europa au ramas doar câteva mii
De exemplare.Vânat prea mult,
împins spre teritorii din ce în ce
mai putin în masura sa-i asigure
hrana, lupul este în pericol sa
dispara definitiv.Acest lucru este
cu cât omul ar pierde unul dintre
cele mai inteligente si mai com-
plexe animale, care în multe pri-
vinte îi seamana atât de mult.

O SPECIE PE CALE DE DISPARITIE

Dupa oameni, lupii ocupa cel mai vast habitat dintre toate mamiferele.Cu toate acestea, din cauza braconajului si a poluarii, specia este pe cale de disparitie în întreaga lume.În Europa mai sunt câteva populatii de lupi în România, Spania, Italia, Rusia, Grecia si Turcia.Lupul(Canis lupus) a disparut din Anglia înca din 1468, în Scotia din 1743, iar în Irlanda din 1770.O disparitie de data relativ recenta este aceea a lupului indian.
Exista tari pe Batrânul Contient în care au ramas exemplare de ordinul zecilor, de exemplu Cehia, cu mai putin de 10 exemplare si Ungaria , cu pâna la 30 de lupi.Nici în Germania statisticile nu sunt mai încuratoare :10 exemplare care au migrat din Polonia.
Disparitia acestei specii este o amenintare nu numai din punct de vedere simbolic si cultural, ci si pentru ca , asa cum au avertizat biologii, ecosistemul este incomplet fara ei.

ASPECTUL GENERAL

Din familia candielor, lupii au cea mai mare talie(60-90 cm înaltime, 150-180 cm lungime)si greutatea cuprinsa între 27 si 60 kg.Exemplarele care traiesc în zonele nordice sunt de cele mai multe ori mai mari decât cele din partile sudice(lupii arctici sunt pâna la de trei ori mai mariât speciile din Mexic).
Lupii au doua straturi de blana:stratul de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org