Referat - Ursul

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
535
Etichete
ursul
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi

URSUL

De obicei când vine vorba despre urs, gândul te poarta spre o prima imagine formata în anii copilariei, ca despre un animal prostut, usor de pacalit si lenevos. În realitate, ursul este cel mai mare carnivor din tara noastra si aproape stapân autoritar al padurilor de munte. El prefera padurile întinse, greu accesibile, cu copaci doborâti sau stânci. La noi este raspândit in lantul carpatic si apoi pâna sus, în nordul continentului european, cunoscut în Asia pâna la nord de Himalaia.
Masurat, un urs puternic poate atinge în lungime 2,50 metri cu înaltimea la greaban care sa depaseasca 1,30 metri, iar greutatea sa treaca si de 400 de kilograme. Cu vârsta poate atinge sau chiar depasi 30 de ani.
Greutatea ursului variaza în functie de timp si anotimp, toamna înainte de intra în bârlog având cea mai mare greutate datorita meselor îmbelsugate din timpul verii. Parul lui poate avea culoarea cafenie pâna la negru, mai bogat fiind cel de iarna, ce poate atinge la greaban si peste 10 centimetri lungime. Vara parul este mai saracut ca lungime si desime.
Dintre simturi, mirosul si auzul sunt cele mai dezvoltate. S-a dovedit ca atunci când are vântul din fata, ursul poate simti mirosul omului de la aproximativ 400 de metri sau sa auda ruptura de creanga atunci când este liniste în padure de la peste 100 de metri. Cu vederea sta prost pentru ca ochii lui sunt slabi. Observând ceva deosebit, ursul se va învârti roata pâna ce va prinde un fir de vânt care îi va spune ce nu a putut vedea.
Despre forta ursului s-au scris foarte multe lucruri care pot parea imposibile, pentru ca în furia atacului, Mos Martin poate aduce dupa sine chiar o vaca sau o oaie sub brat.
Daca treceti prin Sibiu, opriti-va si la colectia de vânatoare Spiess din cadrul Muzeului Bruckenthal; acolo puteti vedea teava unei arme de vânatoare strapunsa de dintii ursului pentru a va forma o idee despre forta ursului.
Dupa felul hranei s


  • Referate asemanatoare

    • URSUL

      URSUL De obicei când vine vorba despre urs, gândul te poarta spre o prima imagine formata în anii co ...VEZI REFERAT

    • Ursul

      Ursul este un mamifer, care se poate gasi în paduri, munti sau la gradinile zoologice. Ursii iubesc ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org