Referat - Vietuitoare rare

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
349
Etichete
vietuitoare, rare
Descarcari
244
Nota
0 / 10 - 0 voturi




VIETUITOARE RARE



1 PIETRARUL NEGRU CU CREASTA ALBA (Oenanthe leucopyga), traieste in desertul Sahara, intr-o zona numita Tassili N’Ajjer. El cladeste un morman de pietricele la umbra unui bolovan si apoi, intr-o adancitura din varf isi construieste cuibul din ramurele. Pietricelele ofera o buna izolatie fata de caldura soarelui, iar vantul racoros se poate strecura printre ele, deasemenea gresia poroasa absoarebe roua racorind cuibul.
2 PASAREA SOARELUI din Ruwenzori (Africa), cu penajul verde malachit, de marimea unei mierle, isi foloseste ciocul lung si curbat pentru a sorbi nectarul uriaselor lobelia.
3 PASARILE FLAMINGO se imperecheaza in special dupa ploaie. Ele isi continua saptamani intregi dansul de curtare, construind apoi colonii immense de cuiburi din namol. Depun unu, doua oua de cuplu, din care ies puii o luna mai tarziu. Dupa o saptamana petrecuta in cuib puii sunt adunati in “crese” unde sunt hraniti cu “laptele”rosiatic din gusa pana la varsta de 11 saptamani cand incep sa zboare.
4 ZEBRELE DUNGATE din craterul Ngorongoro se confunda cu imprejurimile in timpul amiezii.
5 Masculul PASARII-TESATOR face un cuib din iarba, folosind un spin de acacia pe post de carlig. El trebuie sa atraga o femela inainte ca iarba sa se usuce, altfel orice femela il respinge.
6 HIRAXUL DE COPAC un animal de marimea unui iepure din Muntii Virunga iese din vizuina sa doar noaptea este un animal foarte galagios. “Vocabularul” lui contine semnale de pericol, strigate de chemare, chitaituri de delimitare teritoriala. In ciuda dimensiunilor reduse el se inrudeste indeaproape cu elefantul.
7 INSECTA ONYMACRIS NEAGRA traieste pe Coasta Scheletelor (Africa) urca pe dunele unede ceata este mai densa, isi inclina capul spre sol si asteapta pana ceata se condenseaza pe spatele ei. Apa condensata ii curge in gura.
8 SOPARLA DE NISIP isi ridica de pe solul incins printr-un dans ciudat alternativ membrele opuse pentru a se racorii.
9 O planta bine adaptata la so


  • Referate asemanatoare

    • Gaze rare

      Gaze rare In vreme ce principalele elemente chimice din grupa halogenilor (Cl,I,Br si F) au fost d ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org