Referat - Vulturul

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
431
Etichete
vulturul
Descarcari
300
Nota
0 / 10 - 0 voturi

VULTURUL




Vulturii traiesc printre stanci si au sangele cald. Pasarile de prada , ca si vulturul sunt adaptate pentru a ucide animale de dimensiunile lor.
Corpul lui are o forma aerodinamica si este acoperit cu pene, fulgi si puf ; penele care sunt mai lungi si mai tari decat fulgii si puful , au rol in zbor , ele latesc aripa si coada. Fulgii si puful contribuie la pastrarea temperaturii corpului.
Capul cuprinde un cioc dur ( ajuta la sfasierea hranei ), doua nari, doi ochi care au o pozitie anterioara si doua urechi sensibile.
Trunchiul se termina cu o coada formata din pene. Membrele sunt de doua feluri : anterioare ( aripi ) si posterioare ( picioare acuperite cu o piele solzoasa ; se termina cu 4 degete cu gheare : 3 inainte si 1 inapoi).
Vulturul pescar are sub degete solzi ascutiti pentru a retine prada alunecoasa. Ela are doua degete indreptate inainte si doua spre spate.
Scheletul este format din stern care este latit , are o creasta pe care se prind muschii putenici care misca aripile; oasele sunt pline cu aer ceea ce usureaza greutatea corpului si scheletul are o structura interna rezistenta.
Vulturul planeaza deasupra unui loc cautand o posibila prada inainte de a se arunca asupra ei.
Aripile scurte si largi permit zborul in paduri in timp ce aripile lungi si subtiri asigura viteza in spatiile deschise.
Simturile la pasarile de prada : ochii au o pozitie anterioara ceea ce le ajuta sa aprecieze distanta atunci cand ataca prada.
Pasarile au in general un simt slab al mirosului , dar vulturul poate mirosi cadavrele de la distanta.
Se inmulteste prin oua , clocite de parinti. Depune putine oua , fata de pasarile mai mici . Perioada de incubatie este lunga , uneori de o luna sau mai mult.Vulturul incepe frecvent incubatia din momentul in care primul ou a fost depus. Cand puiul este gata sa iasa din ou, el sparge coaja folosindu-se de varful ciocului.
Vulturul respira prin plamani.In timpul zborului foloseste 9 saci aerieni , care sunt in legatura c


  • Referate asemanatoare

    • VULTURUL

      VULTURUL Vulturii traiesc printre stanci si au sangele cald. Pasarile de prada , ca si vulturul sun ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org