Referat - Zoologia

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
383
Etichete
zoologia
Descarcari
554
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Introducere

Zoologia nevertebratelor este o ramura a biologiei care se ocupa cu studiul animalelor lipsite de coloana vertebrala, grup care reprezinta cea mai mare parte a vie(uitoarelor de pe Pam(nt, at(t ca numar de specii c(t si ca numar de grupe taxonomice.
Importan(a deosebita a zoologiei în general - ca si a botanicii - a revenit în aten(ia speciali(tilor dupa o perioada de c(teva decenii în care aten(ia lumii (tiin(ifice a fost atrasa de c(teva ramuri “de v(rf” ale biologiei, deosebit de spectaculoase sub aspectul descoperirilor - genetica, biologia celulara si moleculara, biofizica, ecologia.
Odata însa cu avansarea studierii unor zone mai pu(in cercetate sau chiar necercetate din anumite zone terestre si mai ales a Oceanului Planetar, si de dezvoltarea ecologiei din ultimele decenii, s-a ajuns la concluzia surprinzatoare în aparen(a ca suntem departe de a cunoa(te toate speciile de organisme de pe Pam(nt, cum se credea la un moment dat la mijlocul secolului XX (moment care a marcat un regres al cercetarilor de sistematica).
Pentru exemplificarea nivelului la care ajunsesera cuno(tin(ele asupra lumii vii la sf(r(itul secolului XX, redam în tabelul 1 situatia comparativa a speciilor inventariate la începutul anilor ‘90, din toate grupele taxonomice. Se poate observa astfel ponderea pe care nevertebratele o reprezinta în regnul animal si nu numai. Cu toate acestea, situa(ia prezentata în tabel este departe de a fi cea reala.
Astfel, nu numai ca se descriu în continuare specii noi pentru (tiin(a într-un asemenea ritm înc(t cifrele pe care le avem în prezent (2000) la dispozi(ie sunt de mult depa(ite. Studii de inventariere a unor ecosisteme tropicale a dus la concluzia surprinzatoare ca în padurile ecuatoriale traie(te un numa enorm de specii necunoscute din punct de vedere (tiin(ific. Faptul ca deocamdata cunoa(tem extrem de pu(in despre fundurile oceanice, nu numai din zonele abisale ci chiar de pe platformele continentale (despre aspectul scoar


  • Referate asemanatoare

    • Zoologia

      Introducere Zoologia nevertebratelor este o ramura a biologiei care se ocupa cu studiul animalelor ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org