Referat - Abuzul de droguri II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
372
Etichete
abuzul, droguri
Descarcari
321
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Abuzul de droguri II
· Astazi în toata lumea sunt în jurul 190 milioane utilizatori de drogurilor. · Utilizarea drogurilor sporeste în rândul tinerilor din lume. Majoritatea utilizatorilor au vârsta sub 30 de ani. · În 1999, numarul tarilor care raporteaza utilizarea drogurilor prin injectare a fost de 136, numarul fiind de 80 în 1992. Dintre acestea, 93 de tari de asemenea identifica HIV printre injectatorii de droguri. · Cannabis este cel mai utilizat drog în toate partile lumii. · Costul economic total al abuzului de droguri în Statele Unite se estimeaza aproximativ la 70 miliarde dolari anual. · Abuzul de cocaina printre somerii din Columbia este de 10 ori mai mare decât printre persoanele angajate. · Industria drogurilor clandestina se estimeaza la 400 miliarde dolari pe an.
Abuzul de DROGURI
Abuzul de droguri inseamna orice utilizare excesiva, continua ori sporadica, incompatibila sau în relatie cu practica medicala, a unui drog. Consumul poate fi exceptional, în scopul de a încerca odata sau de mai multe ori un drog, fara a continua însa; ocazional, sub forma intermitenta, fara a ajunge la dependenta; episodic, într-o circumstanta determinata; sistematic, caracterizându-se prin dependenta.

Dependenta
Dependenta se defineste ca fiind starea fizica sau psihica ce rezulta din interactiunea unui organism cu o substanta, caracterizata prin modificari de comportament si alte reactii, însotite întotdeauna de nevoia de a lua substanta în mod continuu sau periodic, pentru a-i resimti efectele psihice si pentru a evita suferintele.


Motive care duc la consumul de droguri
Curiozitatea
Nu înseamna ca devenii dependent doar pentru ca ai încercat, dar nu continua – utilizarea sistematica duce la dependenta, iar în cazul drogurilor puternice, prima doza poate fi fatala (heroina, cocaina, LSD, Extasy, amfetamine, fenciclidina)
Teribilismul
Consumul de droguri poate fi vazut ca excitant si provocatori. U


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org