Referat - Alchimia II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
443
Etichete
alchimia
Descarcari
257
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Alchimia II



(…”Descoperise ca era vrajitor, cand implinise unsprezece ani . Fusese un soc destul de mare pentru Harry , insa faptul ca a aflat ca toata lumea de pe ascunsul taram al magiei ii stia numele a fost si mai tulburator . Ajuns la Hogwarts , Harry observase cum toti intorceau capetele ca sa il priveasca si auzise soaptele lor de admiratie …”


( Chimia din evul mediu , in cadrul careia se continua si se amplifica practicile mestesugaresti ale antichitatii de obtinere a unor produse ca sticlã , coloranti , metale etc. , adesea cu presupuse puteri miraculoase.


(Oamenii au folosit din cele mai vechi timpuri unele practici in care se petreceau fenomene chimice,fara a intelege reactiile care aveau loc: acrirea laptelui ,fermentatia mustului in vin si apoi a acestuia in otet . Vopselele extrase din unele plante si folosirea lor la colorarea fibrelor de bumbac sau lana si tabacirea pieilor a fost a doua etapa importanta , alta fiind extragerea metalelor din minereuri .

( “…Intr-o noapte, un tanar pastor are un vis care se repeta : o comoara ascunsa il asteapta undeva, la poalele piramidelor din Egipt . El se hotaraste sa porneasca in cautarea visului si , pe drum , se cunfrunta cu marile mistere care-l insotesc pe om de la inceputul vreumurilor : semnele lasate de Dumnezeu in lume , legenda personala pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o traiasca , misteriosul Suflet al Lumii in care orice se poate cufunda daca stie sa dea ascultare propriei sale inimi , dobandid astfel puteri de magician …”

(“… Inca din antichitate, alchimia s-a preocupat sa obtina Piatra Filozofala , o substanta legendara , cu puteri uimitoare . Ea poate transforma orice metal in aur pur . Tot cu ea , se poate obtine Elixirul Vietii , care il face nemuritor pe oricine il bea .
Au fost multe marturii de-a , lungul secolelor , dar singura Piatra Filozofala care exista cu adevarat , ii apartine lui Nicolas Flamel ,eminentul achimist , un mare iubitor de muzica de opera . Domnul Flame


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org