Referat - Antibiotice si antibactericide

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
371
Etichete
antibiotice, antibactericide
Descarcari
346
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Antibiotice si antibactericide





Termenul de “antibiotic” este folosit pentru o gama larga de compusi atât naturali cât si semi-sintetici, care au efect antibacterian.
Antibioticele se impart în cinci clase: peniciline, tetracicline, macrolide, aminoglicoze si amfenicoli. Sulfoaminele, nitrofuranii si chinolonele nu sunt antibiotice în adevaratul sens al cuvântului pentru ca sunt sintetice.
Acesti compusi sunt utilizate de multi ani în tratementul bolilor animalelor producatoare de carne, lapte si oua. De asemenea au mai fost folositi si pentru previnerea anumitor boli, dar si pentru accelerarea cresterii.



Legislatia Uniunii Europene privind utilizarea antibioticelor


Pentru protejarea sanatatii consumatorilor Uniunea Europeana a stabilit limite maxime pentru rezidurile de produse medicamentoase în tesuturile animaliere provenite. Aceste limite au se încadreaza între factori de 10-100 pentru a asigura o hrana lipsita de reziduri nocive.
Anumite antibiotice au fost interzise pentru animalele producatoare de carne, lapte si oua.


Strategii analitice pentru determinarea rezidurilor de antibiotice

La ora actuala exista putine metode capabile sa masoare concentratiile de antibiotice la limitele impuse de UE pentru ca unele antibiotice nu sunt solubile în solventi organici, ceea ce a îngreunat extragerea rezidurilor ti stabilitrea concentatiilor lor din tesuturi. Alte antibiotice nu sunt suficient de volatile sau sunt prea instabile la temperaturi înalte pentru a permite analiza lor folosinr GC sau GC-MS. Astfel multe din metodele de masurare a rezidurilor de antibiotice se bazeaza pe HPLC. Cu toate acestea HPLC nu este o metode suficient de specifica pentrua fi utilizata ca referinta în UE.







Peniciline


Penicilinele (fig 10)-acidul 6-aminoampicilinic sunt administrat animalelor producatoare de carne, lapte si oua din motive terapeutice dar si prolifice. Manipularea catenei laterale fost a modificat spectrul antibacterian al penicilinei pentru a include a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org