Referat - Antrax II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
334
Etichete
antrax
Descarcari
252
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Antrax II


Definitie(

Antrax-ul este o boala infectioasa si contagioasa (la animale si la oameni) manifestata prin abcese pulmonare, gastrointestinale si cutanate. Popular se mai numeste buba neagra, carbune sau dalac.
Dalac se mai numeste planta erbacee otravitoare din familia liliaceelor, cu tulpina dreapta, terminata cu o unica floare verzuie si cu fructul o boaba neagra-albastrie de marimea unui bob de mazare. Frunzele acestei flori sunt intrebuintate in popor pentru vindecarea antrax-ului. Aceasta este una din cele mai vechi boli cunoscute. Initial a fost epidemica si inca apare in multe parti ale lumii insa numai sporadic in centrul si sudul Americii, sudul si estul Europei, Asia, Africa si Orientul Mijlociu (zone dezvoltate din punctul de vedere al agriculturii).



Bacteria care sta la baza bolii se numeste “Bacillus anthracis”. Acest microb ce provoaca antrax-ul se gaseste si la oameni si la animale. Pentru acestea este aproape intotdeauna fatal. Animalele contacteaza boala din apa contaminata pe care o beau.
Solul in care se gaseste lichidul gazduieste organismul pentru mai multi ani. Produsele animaliere cum ar fi oase, piei, par sau blana raman grav contaminate si dupa moartea gazdei. Aceasta proprietate a bolii este posibila datorita sporilor, particule mici si inactive ale bacteriei care dau posibilitatea bolii sa supravietuiasca pentru o perioada mai lunga de timp in conditii diverse. Antrax-ul se gaseste atat la animalele salbatice cat si la cele domestice, in special ierbivore, cum ar fi vite ,oi, cai, capre, catari. Carnivorele sunt afectate ocazional, cum ar fi porcii sau bursucii, prin consumarea cadavrelor infectate ale altor animale.

Numele bacteriei si al bolii infectioase isi are originea de la cuvantul grecesc “carbune”, pentru ca cea mai comuna caracteristica a antrax-ului este buba de culoarea carbunelui negru. :n timpul anilor 1880 in Anglia si Germania boala era cunoscuta sub numele de “boa


  • Referate asemanatoare

    • Antrax

      Antrax (Carbunele, Dalac) Antraxul este o boala infectioasa acuta, data de bacilul carbunos, przenta ...VEZI REFERAT

    • Antrax

      ANTRAX Bacillus antracis Receptivitate :. Ovine, caprine , taurine, cabaline, porcine, canide, feli ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org