Referat - Apa Dura

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 luni
Afisari
64
Etichete
apa, dura
Descarcari
19
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Apa Dura
Apa dura contine un procent ridicat de saruri de calciu si de magneziu. Apa foarte dura sau excesiv de moale este inutilizabila nu numai pentru potabilizare, dar si pentru deservirea tehnica.
Aceasta nu este buna de baut, avand un gust neplacut,nu face spuma cu sapunul, transforma spalatul rufelor intr-o procedura dificila si nu fierbe bine legumele.Ea depune prin fierbere,pe peretii vaselor si in sistemele de apeducte o crusta aderenta,care micsoreaza transmisia caldurii,determinand astfel o crestere a consumului de combustibil. Un strat ori cit de mic de calcar, depus la fierbere, conduce la pierderi mari de caldura si la consumul suplimentar al combustibilului.
Particulele mici de calcar sunt nu numai impuritati mecanice, dar au si rolul de componenti activi ai apelor naturale. Ele deterioreaza garniturile, contribuind la defectarea aparatelor de uz casnic. Savantii americani denota ca grosimea de 1,5 mm de calcar micsoreaza conductibilitatea termica cu 15 la suta, daca calcarul are grosime de 7 mm, conductibilitatea scade cu 40 la suta, calcarul cu grosime de 10 mm reduce schimbul de caldura cu 50 la suta.
De multi ani, fabricantii de electrocasnice si produse de curatat ne-au atentionat de problemele cauzate de calcarul din principalele furnizoare de apa.
Costuri
Elementele masinilor de spalat, incalzitoarelor de apa si spalatoarelor de vase se blocheaza cu calcar.Aceasta crusta depozitata are un efect de etanseizare care nu mai transfera caldura, mareste consumul de energie si reduce viata aparatului electrocasnic.
Pericole
Indiferent daca este boilerul sau fierul de calcat, fenomenul este acelasi: obstructia conductelor sau tevilor, presiunea excesiva si supraincalzirea elementilor-toate maresc riscul de accidente si posibilitatea de incendiere sau inundare.
Efecte negative
Pielea aspra si uscata, par imbacsit si lipsit de viata, haine aspre si intunecate: prezenta calcarului in apa reduce puternic calitatea apei pure. De la capetele de dus, pa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2019 - Referatele.org