Referat - Cauciucul Natural

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
464
Etichete
cauciucul, natural
Descarcari
290
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Cauciucul Natural

Cauciucul natural,indiferent de forma sub care se afla (latex,diferite sortimente de crep,foi afumate etc.),este un produs macro-molecular de origine vegetala.Plantele in al caror organism se gaseste cauciucul natural sub forma unui suc alb(avand uneori o coloratie galbena-roza sau cenusie),numit latex ,sunt grupate in mai multe familii si specii botanice,care cresc in mod obisnuit in regiunile tropicale.
In plante, cauciucul se gaseste fie in niste canale sub forma de suc alb-laptos sau sub forma de latex coagulat (filiform),fie sub forma de incluziuni in celule cojii,ale tulpinii,ale radacinii etc. ori in afara de canale lactifere,in cantitati insemnate in celulele frunzelor si ale crengilor tinere.
Localizarea cauciucului in planta constituie unul dintre factorii cei mai importanti in aprecierea ei ca planta industriala producatoare de cauciuc.
Cauciucul natural tehnic,care este un produs de coagulare a latexului,se prezinta in mod obisnuit sub forma de crep sau de foi afumate(denumit si cauciuc para),in functie de procedeele de obtinere a cauciucului din latexul de cauciuc si de compozitia chimica a celor doua sortimente.Diferite sortimente de cauciuc natural se mai pot clasifica,conventional,dupa gradul de plasticitate si tendinta de reactie in procesul de vulcanizare a produselor de cauciuc.
GUTAPERCA SI BALATA-Atat gutaperca cat si balada sunt asemanatoare cauciucului natural ,gasindu-se in sucurile laptoase ale unor arbori(Palaquium si Payena).Latexurile din care se extrag, fiind foarte sensibile la contacul cu aerul ,procedeele de extragere sunt diferite de cele ale cauciucului natural ,si anume :frunzele si crengile,care contin sucul laptos,sunt maruntite intr-un malaxor,masa obtinuta se incalzeste in rezervoare si sub amestecare continua se separa masa lemnoasa de gutaperca,respectiv balata plastica si lipicioasa.Latexurile de gutaperca si balata sunt m


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org