Referat - Conductoare de caldura

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
336
Etichete
conductoare, caldura
Descarcari
203
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Conductoare de caldura

Majoritatea metalelor au un luciu caracteristic, desi unele se corodeaza repede. De asemenea, majoritatea metalelor raman în stare solida la temperatura camerei, desi mercurul este lichid. Majoritatea metalelor sunt bune conducatoare de caldura si electricitate. În industrie, cele mai importante metale neferoase sunt aluminiul, cuprul, zincul, plumbul, staniul si nichelul. Metalele pretioase aur, platina si argint au, pe langa rolul lor decorativ si comercial, multe utilizari industriale importante. Si, în epoca energiei nucleare, uraniul si plutoniul ofera perspectiva unor rezerve vaste de energie.
Aluminiul este metalul cel mai raspandit, dar o mare parte din el nu poate fi extrasa economic. Aluminiul este un metal ce reactioneaza usor cu alte substante, de aceea nu se gaseste niciodata singur, în stare libera. Majoritatea aluminiului este combinata chimic cu elemente de care nu poate fi separat cu usurinta. Argila contine aproximativ 25% aluminiu în greutate, metalul fiind combinat cu siliciu si oxigen în compusi ce se numesc silicati de aluminiu. Totusi, extractia aluminiului din argila este mult prea costisitoare pentru a fi de interes comercial.
Principalul minereu din care se extrage aluminiul este bauxita, care este bogata în alumina hidratata = oxid de aluminiu combinat cu apa. Zacaminte de bauxita se gasesc în multe parti ale lumii, inclusiv în Australia, Jamaica, Guineea si Rusia.
Aluminiul se obtine din bauxita prin electroliza = utilizarea unui curent electric care separa componentele unui compus chimic. În procesul traditional, alumina anhidra (fara apa), obtinuta din bauxita, se dizolva în criolit (fluoroaluminat de sodiu) topit. Un curent electric trecut prin aceasta solutie descompune alumina în oxigen si aluminiu. Procesul are loc la o temperatura de aproximativ 1000 C. Metalul, care se formeaza în stare topita, este turnat în matrite.
Produse din aluminiu

Alumini


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org