Referat - Cuptorul de laborator

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
359
Etichete
cuptorul, laborator
Descarcari
290
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cuptorul de laborator

Se recomanda utilizarea pieselor din fonta, otel sau bronz si nu din materiale galvanizate întrucât piesele galvanizate degaja un fum toxic atunci când sunt încalzite.
Se realizeaza o gaura în camera de amestec. Pentru siguranta diametrul gaurii initiale se realizeaza cu un burghiu cu diametrul mai mic decât diametrul teoretic al gaurii, diametrul gaurii putând fi majorat în timpul testelor în functie de marimea si stabilitatea flacarii si cantitatea de caldura ce se doreste a fi obtinuta.














Fig. 1. Piesele necesare construirii arzatorului.

Fig. 2. Realizarea camerei de amestec.


Pasul urmator consta în realizarea a doua gauri în camera de amestec pentru a se putea monta perpendicular pe peretii acesteia doua alimentatoare unul pentru combustibil si celalalt pentru oxigen (fig. 2). Acestea vor fi montate diametral opus în partea cu diametrul mai mare a camerei de amestec. Înainte de realizarea gaurilor filetate de pe suprafata camerei de amestec va îndepartat excesul de material pentru a se obtine doua suprafete plate necesara obtinerii unei bune etanseitati între peretele camerei de amestec si cele doua alimentatoare.
Dupa realizarea suprafetelor plane cu un punctator se puncteaza centrul viitoarei gaurii filetate cât mai aproape de extremitatea partii cu diametrul mai mare a camerei de amestec, se realizeaza gaurile cu ajutorul unui burghiu iar gaurile astfel obtinute se fileteaza utilizând un tarod.














Fig. 3. Realizarea gaurilor ce regleaza dimensiunile camerei de amestec.

Fig. 4. Filetarea gaurilor ce regleaza dimensiunile camerei de amestec.


Odata ce a fost terminata executarea celor doua gauri filetate diametral opuse se fixeaza în aceste gauri doua dispozitive de reglaj a cantitatilor de aer (oxigen) si gaz combustibil.
Acest arzator pentru a functiona trebuie dotat cu un stabilizator al flacarii. Acest stabilizator se realizeaza prin marirea, pe jumatate din lungime, cu 4 mm a diametru


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org