Referat - Grasimi, proteine si zaharide

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
592
Etichete
grasimi, proteine, zaharide
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi

GRASIMI, PROTEINE SI ZAHARIDE


Corpul omenesc este alcãtuit din celule aranjate ca si cãrãmizile într-o constructie. Celulele au nevoie de substante nutritive pentru a creste si a sa înmulti, iar aceste substante sunt preluate din mâncare.
Grasimile sunt substante organice sintetizate de organismele animale si vegetale facând parte din clasa lipidelor.
Grasimile sunt o sursa de energie si în general, furnizarea enegiei este mai constanta. În plus, o data supuse procesului de digesie, o anumita cantitate de grasimi va fi depozitata în “depozitele de grasimi” din organism, situate sub piele si în jurul câtorva organe importante, cum ar fi rinichii, inima si ficatul. Aceste depozite apara organismul împotrivba frigului siprotejata oasele si organele interne împotriva ranilor. Contrar unor teorii la moda, o anumita cantitate de grasime este esentiala pentru pastrarea sanatatii.
Aproape toate alimentele contin grasimi, cu exceptia majoritatii fructelor si legumelor.
Produsele animale carne, untura, produse lactate contin asa-numitele grasimi saturate. Nucile, pestele gras, uleiurilr vegetale si unele margarini usoare contin grasimi nesaturate. Dieticienii recomanda un consum mai mare de grasimi nesaturate decât de grâsimi saturate. Grasimile saturate tncurajeaza colesterolului, substanta produsa pe cale naturala în ficat, dar prezenta si în unele alimente.
Un anumit nivel al colesterolului este esential sanatatii organismului; dar se pare ca ficatul este capabil sa produca întreaga cantitate de colesterol necesara, fara sa fie nevoie sa includem în alimentatie aceasta substanta.
Aceasta nu înseamna ca alimentele cu un continut ridicat de colesterol trebuie evitate, desi persoanele care au un nivel ridicat de colesterol în organism sunt sfatuite ss reduca consumul acestuia.
Deoarece grasimile furnizeaza o energie mai consistenta decat carbohidratii, procentajul lor în alimentatia zilnica trbuie sa fie mai mic. De asemenea, acestea sunt mai sati


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org