Referat - Industria fermentativa

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
542
Etichete
industria, fermentativa
Descarcari
350
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Industria fermentativa

Industria fermentativa ocupa un loc important în industria alimentara si contribuie, prin procesele sale specifice la obtinerea unei game largi de produse, cum ar fi : berea, alcoolul, vinul, bauturile alcoolice, drojdia de panificatie, drojdia furajera, cidrul etc.
Lucrarea prezinta tehnologia si utilajele din industria alimentara fermentativa pentru obtinerea drojdiei de panificatie, având ca materie prima de baza, melasa din sfecla de zahar.
Pe lânga celelalte procese (fizice, chimice, fizico-chimice) care stau la baza multor ramuri (tehnologii) din industria alimentara, în industria fermentativa, ponderea revine proceselor biochimice, caracteristice activitatii microorganismelor.
Drojdia comprimata, produsul finit al acestei lucrari, se defineste ca o biomasa de celule din genul Saccharomyces cerevisiae- drojdie de fermentatie superioara, adaptata sa produca fermentarea glucidelor din aluat, folosita ca afânator biologic la fabricarea pâinii si a produselor de panificatie.
Procedeul tehnologic aplicat pentru obtinerea drojdiei de panificatie de calitate este cel clasic, discontinuu, cu plamezi diluate, în cinci trepte de multiplicare.
Lucrarea este structurata în mai multe capitole.
Capitolul 3 cuprinde tehnologia obtinerii drojdiei de panificatie din melasa, cu prezentarea materiei prime, a materialelor auxiliare si a bilanturilor de materiale si termice.
Capitolul 4 descrie si dimensioneaza utilajele folosite la obtinerea drojdiei de panificatie.
Urmatoarele capitole prezinta necesarul de utilitati, produsele secundare si modul lor de valorificare, schema de control si reglare a procesului tehnologic, norme de protectia muncii si stingerea incendiilor, precum si indicatorii economici.
Materialul grafic prezentat la finalul lucrarii cuprinde:
- schema tehnologica de obtinere a drojdiei de panificatie,
- linul de multiplicare a drojdiei – generatia a- III -a,
- schema tehnologica de legaturi.
Procedeul clasic în plamezi diluate


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org