Referat - Mase plastice

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
709
Etichete
mase, plastice
Descarcari
386
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Mase plastice


Se numesc mase plastice materialele produse pe baza de polimeri, capabile de a capata la încalzire forma ce li se da si de a o pastra dupa racire. Dupa cantitatea în care se produc ele ocupa primul loc printre materialele polimere. Ele se caracterizeaza printr-o rezistenta mecanica mare, densitate mica, stabilitate chimica înalta, proprietati termoizolante si electroizolante. Masele plastice se fabrica din materii prime usor accesibile, din ele pot fi confectionate usor cele mai felurite articole.
Cauciucul este un produs tehnic constând dintr-un compus macromolecular cu catene liniare, flexibile, si având comportare de elastomer.
Se produc si se utilizeaza numeroase tipuri de cauciuc (cauciuc natural, cauciucuri sintetice), fiecare dintre ele prezentând anumite avantaje si dezavantaje în utilizari specifice. Macromoleculele cauciucului se pot deplasa una fata de alta la temperatura relativ ridicata sau/si sub actiunea eforturilor mecanice.
















2) Mase plastice


Aproape toate masele plastice contin, în afara de polimeri, componenti care le ofera anumite calitat; substanta polimera serveste în ele în calitate de liant. O masa plastica este constituita din materialul de umplutura (faina de lemn, teseturi, azbest, fibre de sticla), care îi reduc costul si îmbunatatesc proprietatile mecanice, plastifianti, care le sporesc elasticitatea si le reduc fragilitatea, stabilizatori, care contribuie la pastrarea proprietatilor maselor plastice în timpul proceselor de prelucrare ti în timpul utilizarii, coloranti care le dau culoarea necesara si alte substante.

2.1.1 POLIETILENA
Pâna în 1954, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul câtorva mii sau zeci de mii de atmosfere, conducând la asa numita polietilena de densitate joasa. Macromoleculele acestui polimer prezinta numeroase ramificatii, ceea ce face ca materialul plastic sa aiba o cristalinitate de 40-50%. Ca urmare, polietilena de densitate joasa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org