Referat - Metabolismul II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
405
Etichete
metabolismul
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Metabolismul II

Orice functie a organismului uman se indeplineste prin consumarea unei cantitati de energie.
Aceasta energie este luata de organism din mediul inconjurator sub forma de energie care se gaseste acumulata in substantele alimentare. Pentru eliberarea energiei din acesta au loc numeroase reactii chimice din care rezulta si unele substante, pe care organismul le elimina in mediu.Energia intrata in organism nu se pierde ci se transforma si se intoarce in mediu sub alta forma.

Metabolismul
Ce este metabolismul ?
Metabolismul (metabolein = a se schimba ) este functia fundamentala a vietii iar incetarea lui determina moartea organismului . El reprezinta schimbul permanent de substante si energie intre organism si mediu.
Metabolismul se prezinta sub doua aspecte :
metabolismul intermediar (al substantelor)
metabolismul energetic

A.METABOLISMUL INTERMEDIAR

Prin metabolism intermediar se intelege schimbul de substante care se face intre organsim si mediu precum si toate transformarile pe care le sufera acestea din momentul in care ajung in organism si pana cand sunt eliminate in mediu.
Fazele metabolismului intermediar :
Prima faza : consta in transformarea substantelor intrate in organism in interiorul celulelor in substante organice proprii acestora . Acest proces se numeste asimilatie sau anabolism.
A doua faza : este aceea in care oxigenul venit din mediul inconjurator ajunge in protoplasma si oxideaza substantele organice distrugand astfel o parte din ea,procesul numindu-se dezasimilatie sau catabolism. Ca rezultat al dezasimilatiei se elibereaza energia de care are nevoie organismul .
Toate substantele care patrund in organsim au compozitie chimica diferita si roluri diferite,astfel incat metabolismul diferitelor substante nu se face la fel.
Substantele care ajung in organism sunt de 3 tipuri :
-glucidele ,care ajung in organism in urma digestiei sub forma de monozaharide (glucoza,galactoza,fructoza,manoza,xiloza etc. ) iar apoi ajung la ficat.Ai


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org