Referat - Poluarea aerului prin produsele gazoase ale arderii

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
728
Etichete
poluarea, aerului, prin, produsele, gazoase, ale, arderii
Descarcari
289
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Poluarea aerului prin produsele gazoase ale arderii

Ca rezultat al progreselor din industrie, agricultura si tehnologie , se creeaza cantitati tot mai mari de noi deseuri solide, deseurile menajere si apele reziduale polueaza mediul si in unele locuri nivelele de poluare sunt periculos de ridicate. Intr-un mediu ecologic echilibrat, deseurile putrezesc producand materiale noi, utile: frunzele cazute creeaza un ingrasamant natural care imbogateste solul: excrementele animalelor sunt descompuse de insecte si organisme mai mici, eliminand din nou in aer si in sol elemente importante. Un asemenea mediu, in care prospera multe forme de viata, ar trebui sa fie un model pentru viata moderna. Daca vrem sa traim intr-o lume sanatoasa, trebuie sa minimalizam efectele reziduurilor produse de societate.
Daca reziduurilor li se permite sa domine mediul, echilibrul natural este pierdut si acest dezechilibru poate avea efecte dezastruase-asupra animalelor, vegetatiei si chiar a vremi. Poluarea are diferite cauze si efecte –pe uscat, in rauri si mari, si in atmosfera. Chiar si zgomotul este un tip de poluare care ar trebui limitat. Studiul si impiedicarea poluarii a devenit o ramura import anta a stiintei.
Echilibrul natural al gazelor atmosferice care sa mentinut timp de milioane de ani, este amenintat acum de activitatea omului. Aceste pericole ar fi efectul de sera, incalzirea globala,poluarea aerului, subtierea stratului de ozon si ploile acide.
In ultimii 200 de ani industrializarea globala a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic. Arderea carbunelui si a gazului metan a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze, mai ales dupa ce la sfarsitul secolului trecut a aparut automobilul. Dezvoltarea agriculturii a determinat acumularea unor cantitati mari de metan si oxizi de azot in atmosfera.


Efectul de sera

Gazele deja existente in atmosfera trebuie sa
retina caldura produsa de razele solare reflec


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org