Referat - Poluarea uscatului

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
406
Etichete
poluarea, uscatului
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Poluarea uscatului


Ca rezultat al proceselor din industrie, agricultura si tehnologie, se creaza cantitati tot mai mari de noi deseuri. Gazele, lichidele, deseurile solide, deseurile menajere si apele riziduale polueaza mediul si în unele locuri nivelele de poluare sunt periculos de ridicate. Într-un mediu ecologic echilibrat, deseurile putrezesc producând materiale noi, utile: frunzele cazute creeaza un îngrasamânt natural care îmbogateste solul; excrementele animalelor sunt descompuse de insecte si organisme mai mici, eliminînd din nou în aier si în sol elemente importante. Un asemenea mediu, în care multe forme de viata, ar fi trebuit sa fie un model pentru viata moderna. Daca vrem sa traim într-o lume sanatoasa, trebuie sa minializam efectele reziduurilor produse de societate.
Daca reziduurilor li se permite sa domine mediul, echilibrul natural este pierdut si acest dezechilibru poate avea efecte dezastruoase asupra anemalelor, vegetatiei si chiar a vremii. Poluarea are diferite cauze si efecte pe uscat, în râuri si mari, si în atmosfera. Chiar si zgomotul este un tip de poluare care ar trebui limitat. Studiul si împiedicarea poluarii a devenit o ramura importanta a stiintei.

Poluarea uscatului
Poluarea uscatului este forma de poluare dificil de masurat si de controlat. Iar solul este mai dificil de curatat decât aerul sau apa. Uscatul este utilizat pentru depozitarea deseurilor menejere sau comerciale, iar noroiul de la statia de epurare a apelor reziduale este în general depozitat pe uscat sub forma unei suspensii în apa sau în stare uscata ori semiuscata. Noroiul contine cantitati importante de substante nutritive, precum azotul si fosforul, dar el poate sa contina cantitati nedorite de metale toxice.
Rezidurile menajere si industriale uzuale sunt descompuse în contact cu solul. Dar multe materiale reziduale daunatoare nu dispar asa de simplu. De aceia, multe tari monitorizeaza acum substante periculoase pe uscat si verifica nivelul acestor substante în


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org