Referat - Produsele zaharoase

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
638
Etichete
produsele, zaharoase
Descarcari
393
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Produsele zaharoase


Zaharul si produsele zaharoase formeaza o grupa larga de alimente ce se caracterizeaza prin continut mare de zahar solubil (zaharoza, glucoza), aspect atragator, gust dulce cu nuante diferite si aroma placuta.
Asupra acestei grupe de marfuri se rasfrânge din plin nivelul ridicat atins de tehnologia din industria alimentara, care dispune, în zilele noastre, de posibilitati largi de purificare si rafinare. Se pot obtine produse bine individualizate, cu proprietati psihosenzoriale bine definite, prin aplicarea unor procedee de prelucrare diferite asupra unui grup restrâns de materii prime de baza (zahar si glucoza) cu compozitie apropiata.
Ca urmare se pot fabrica produse zaharoase cu o compozitie chimica unilaterala produse de caramelaj, fondanterie, drajeuri, dar si dulciuri complexe, implicit mai complete din punct de vedere nutritiv, prin adaugarea unor ingrediente ce contin pe lânga glucide, cantitati apreciabile de lipide, protide, substante minerale – ciocolata, bomboane umplute, caramele, produse orientale.
Valoarea energetica a produselor zaharoase formate aproape în exclusivitate din glucide este de cca. 350 – 400 kcal./100g , iar a acelora ce contin si grasimi poate atinge 600 kcal./100 g.
Valoarea psiho-senzoriala consta tocmai în gustul specific, dulce, de intensitati si nuante variabile, în aroma, coloratia, consistenta si caracteristicile estetice specifice produselor zaharoase, constituind principalul element de atractie al consumatorilor.
Consumul produselor zaharoase prezinta avantajul ca se digera si asimileaza usor, ridica glicemia sângelui, fiind indicat persoanelor ce depun eforturi fizice însemnate.
Consumul lor în cantitati mari poate determina dezechilibrarea dietei, facilitarea supraalimentatiei si instalarea obezitatii,







TEHNOLOGIA DE OBTINERE A ZAHARULUI TOS

Schema tehnologica de obtinere a zaharului tos




























CAPITOLUL 1
Materiile prime folosite la fabricarea zaharului

Materiile prim


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org