Referat - Proprietati de baza ale sapunului

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
458
Etichete
proprietati, baza, ale, sapunului
Descarcari
245
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Proprietati de baza ale sapunului

Standardele noastre de igiena personala s-au schimbat inca din secolul al XVIII-lea. Zilele in care intreaga familie se spala, pe rand, in aceeasi cada cu sapun, o data pe saptamana, sunt demult apuse. Instalatiile moderne ne permit la majoritatea dintre noi sa ne relaxam in voie, la dus, zilnic si, tinand pasul cu pretentiile noastre, industria cosmetica ne-a asigurat o vasta gama de sapunuri si alte produse igienice pentru a spala « pacatele » mizeriei. Din pacate, sapunul, in sine, are majore transformari ascunse si ceea ce cumparam astazi, de pe rafturi, poate fi considerat orice, numai.. « curat » nu.

Proprietati de baza ale sapunului :

Sapunul este creeat prin combinarea unei surse de grasime ( fie animala, fie vegetala ) cu un acid printr-un proces chimic numit saponificare. In ciuda eforturilor de-a promova imbaierea ca pe un act indecent de catre Biserica Crestina de demult, industria sapunului s-a « instalat » in secolele XII si XIII in Italia si Franta. Pana in secolul al XVI-lea, fabricarea sapunului a devenit o industrie prospera in Anglia, iar la jumatatea secolului al XVII-lea, colonistii din New England au beneficiat din plin de exportarea mult necesarei cenusa de sapun si a grasimilor animale in Anglia.
Sapunurile de demult erau facute prin fierberea grasimii de capra cu apa si cenusa de lemn dur , cu toate ca fabricantii de sapun din Franta si Italia au incercat folosirea uleiului de masline in locul grasimilor animale pentru a imbunatati textura si calitatea. Insa sapunurile comerciale, in forma in care le cunoastem astazi, pot contine o varietate de chimicale care nu sunt neutralizate in procesul de fabricatie si pe care le aplicam pe piele zilnic.

Ce este in sapunul nostru ?

In 1938, cosmeticele au fost oficial definite ca « orice produs folosit in scopul de-a curata, infrumuseta, de-a promova actractia sau de-a schimba infatisarea, fara a afecta functiile corpului ». Produse care se i


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org