Referat - Rolurile apei

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
362
Etichete
rolurile, apei
Descarcari
198
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Rolurile apei

Apa este recunoscuta la nivel mondial, ca fiind principala sursa de suport al vietii pe Pamânt. În stare naturala, apa se gaseste, în principal, sub trei forme:
sub forma forma lichida, care este si forma predominanta;
sub forma solida (gheata, zapada);
sub forma de vapori, în atmosfera si în nori.
În natura, apa chimic pura nu exista, practic. Întotdeauna apa va contine, alaturi de atomii de hidrogen si oxigen care o definesc, si atomi ai altor substante, organice sau anorganice si chiar microorganisme vii.
În functie de substantele pe care le contine, de concentratia acestora si având în vedere principalul rol al apei în viata oamenilor si a animalelor, s-au stabilit doua tipuri principale de apa:
apa potabila, care poate fi consumata de om pentru baut si pentru prepararea hranei, si
apa nepotabila, care nu poate fi consumata de om pentru baut sau pentru prepararea hranei.
În mod obisnuit, daca acest tip de apa nu contine în concentratie suficient de mare substante chimice periculoase pentru fiintele vii, ea poate fi folosita de om în alte scopuri, fiind cunoscuta, în acest caz, sub denumirea de apa industriala.

2.POLUAREA APEI

Mentinerea puritatii apei în cadrul natural înseamna mentinerea continutului de saruri si gaze, de organisme si microorganisme specifice unei ape naturale nealterate.
Prin poluarea apelor se întelege, conform concluziilor conferintei internationale privind aceasta problema (Geneva 1961), “modificarea compozitiei sau starii apelor unei surse survenita ca urmare a activitatii omului astfel încât apele devin mai putin adecvate tuturor sau numai unora dintre utilizarile pe care le pot cpata în stare naturala ”.
Un oras, sau un complex industrial, care poseda mai multe guri de evacuare a apelor uzate si halde de reziduri, reprezinta un generator de poluari multiple .
Poluantii aflati în ape sub forma de suspensii sau solutii multicomponente se pot încadra în urmatoarele categorii mai importante:
- substante organice, rez


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org