Referat - Sistemul biogeochimic

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
397
Etichete
sistemul, biogeochimic
Descarcari
522
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Sistemul biogeochimic






Referat realizat de Barbu Doru
Clasa a IX-a A






Poluarea reprezinta raspândirea în apa, aer, sol, etc. De substante toxice, daunatoare vietii; infectare.



Poluarea reprezinta o plaga a societatii moderne, gradul de poluare crescând în acelasi timp cu accentuarea urbanizarii si tehnologizarii localitatilor. A polua este extrem de usor, dar pentru a repara daunele provocate de poluare este nevoie de mult timp si fonduri.
În continuare voi prezenta principalele surse de poluare si modul în care acestea afecteaza mediul, eventual unele moduri de evitare.

Efectul de sera
Efectul de sera este un fenomen natural. Daca nu ar exista, pamântul ar fi de nelocuit, deoarece temperatura de pe pamânt ar fi inferioara celor 33oC la cât se situeaza azi. Mecanismul efectului de sera este, schematic, urmatorul: razele solare incidente sunt în buna parte absorbite de pamânt, îndeosebi la suprafata, iar o parte sunt retrimise în spatiu sub forma de radiatii cu lungimi de unda mai mari. O parte a acestei radiatii este la rândul sau absorbita si reflectata de gazele cu efect de sera din atmosfera, mai ales prin vaporii de apa, nori, dioxid de carbon (CO2), metan (H4), protoxid de azot (N2O) si clorofluor carburi (CFC). Cu alte cuvinte, Pamântul primeste în acelasi timp o radiatie care provine direct de la soare si o radiatie reflectata de atmosfera, ceea ce antreneaza o ridicare a temperaturilor medii la suprafata.
Acest efect este amplificat de formele contemporane de dezvoltare a activitatii umane.
Într-adevar, majoritatea activitatilor umane (transport, încalzire, refrigerare, industrie, cresterea animalelor si deseurile produse de acestea) elimina gaze cu efect de sera. În particular, utilizarea surselor fosile de energie (carbune, petrol, gaz) sau de electricitate care se produce plecându-se de la aceste surse fosile, emite dioxid de carbon, care difuzeaza foarte repede în atmosfera unde ramâne, în medie, mai mult de un secol, înainte de a fi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org