Referat - Titeiul II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
365
Etichete
titeiul
Descarcari
207
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Titeiul II




Petrolul, sau titeiul, cum mai este el numit,se gaseste în cantitati mari sub suprafata scoartei terestre si se foloseste ca si combustibil sau ca materie prima în industria chimica. Mai precis, petrolul si derivatii lui se folosesc la fabricarea medicamentelor si a îngrasamintelor chimice,a produselor alimentare,a maselor plastice,a materialelor de constructii,a vopselelor si la producerea de electricitate.
De fapt, toata industria moderna depinde de petrol si de produsele sale; structura materiala si modul de viata în comunitatile din suburbiile care înconjoara marile orase sunt rezultatul unei ample si necostisitoare alimentare cu petrol.Restrictiile impuse politic cu privire la alimentarea cu petrol si la folosirea lui au dus la o mare crestere a preturilor în anii ’70 pentru o îndelungata perioada.Aceasta a adus temeri cu privire la lipsa globala de petrol si astfel la mijlocul anilor ’90 preturile au scazut la jumatate.
Petrolul este format în cea mai mare parte din hidrocarburi desi si câtiva compusi cu oxigen si sulf intra în componenta lui.Petrolul contine elemente solide, gazoase si lichide fiind un amestec de hidrocarburi solide si gazoase dizolvate în hidrocarburi lichide.Consistenta petrolului variaza, având stare de lichid mai fluide asa cum este benzina si pâna la lichid vâscos care de-abia curge.Are culoare brun-închisa si miros caracteristic.
Petrolul se formeaza sub suprafata scoartei terestre prin descompunerea organismelor.Resturile organismelor mici care traiesc în mare sunt amestecate cu nisipurile fine de la fundul apei.Aceste depozite,bogate în substante organice, devin sursa de formare a petrolului.Acest proces dureaza milioane de ani.
Pentru a scoate petrolul la suprafata exista mai multe metode dar cea mai interesanta si una dintre cele mai mari realizari inginiere din ultimele decenii este constructia la marginea unei mari sau a unui ocean,a unei turle pentru sonde petroliere.Acest


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org