Referat - Turmalina

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
turmalina
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Turmalina


Turmalina este un silicat complex de aluminiu si bor, cu duritatea 7-7,5 pe scala Mohs. În lume, se gaseste în diferite locuri, cum ar fi Uralii, Boemia, Saxonia, Insula Elba, Norvegia, Marea Britanie, Groelanda, Republica Malgasa, Afghanistan, S.U.A. etc. Forma opaca e cunoscuta si sub numele de „Schroll”, iar cea albastra de „Indigolita”.
Turmalina este Piatra alternativa a lunii octombrie si a zodiei Balantei (24 septembrie - 23 octombrie), numerologic fiind asociata cu 11 care, prin reductie, da valoarea 2, deci asocierea sa numerologica dubla este 11/2. Turmalina verde este Piatra lunii mai, iar cea cu nuanta galbena, a toamnei si a orei 6 dimineata.
Este Piatra îngerului Tadhiel, cel care l-a împiedicat pe Abraham sa-si sacrifice fiul, Isaac, la porunca lui Dumnezeu. Vocea lui a fost aceea care i-a spus „nu-ti ridica mâna asupra copilului …caci stiu ca esti temator de Dumnezeu”.
Turmalina este folosita din cele mai vechi timpuri ale crestinitatii pentru confectionarea inelelor pastorale, cu toate ca uneori se foloseau si alte Pietre albastre, cum ar fi Safirul. Datorita compozitiei sale chimice extrem de complexe, ea poate diferi de la un Cristal la altul, iar câteodata chiar în cadrul aceluiasi individ. Tocmai de aceea, se poate întâmpla ca acelasi Cristal sa prezinte culori diferite la capete (la unul rosu, la celalalt albastru, iar la mijloc portocaliu) ori culori diferite în interior si în exterior (în interior rosu, iar în exterior verde – Cristalul „pepene”). Comparativ cu celelalte Pietre, Turmalina prezinta cea mai vasta gama de culori si tonuri; în plus, are si o stralucire deosebita.
Se considera ca Turmalina este una dintre Pietrele de origine extraterestra, ea fiind materializata pe Terra de formele superioare de viata, pentru a asista umanitatea în tranzitia spre Era Varsatorului. Ea va forma puntea policroma ce poate fi traversata de spirit, creând un echilibru de forte ce vor permite legarea diferitelor lumi.
Turmalina verde (V


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org