Referat - Vitamine si minerale

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
525
Etichete
vitamine, minerale
Descarcari
352
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Vitamine si minerale



Vitaminele sunt un amestec sofisticat de substante chimice necesare organismu-lui,pe care acesta nu le poate produce.Mineralele sunt elemente chimice ce trebuie sa le inlocuiasca pe cele eliminate in mod natural prin transpiratie,urina sau sangerari.
Daca o persoana ar consuma cantitati corecte de grasimi, carbohidrati, proteine si minerale,ar muri probabil in cateva luni.
Vitaminele sunt esentiale organismului.Acestea ajuta la demararea si controlul vitezei reactiilor chimice din cellule,cum ar fi descompunerea substantelor nutritive pentru a elibera energie.
Mineralele,cum ar fi sodiul,sunt vitale pentru functionarea celulelor nervoase. Sulful intra in componenta multor hormoni.Sunt necesare peste alte 15 tipuri de mi-nerale pentru productia normala de cellule ale sangelui,coagularea sangelui si cres-terea dintilor si a oaselor.
Stiinta alimentatiei.De peste 2000 de ani oamenii sunt constienti ca trebuie sa aiba o dieta echilibrata,adica una ce consta in cantitati si tipuri corecte de substante nutritive.De exemplu,in secolul 5 i.e.n.,filozoful grec Hipocrate a recomandat paci-entilor cu probleme de vedere sa consume ficat de pasari, vite si oi.In present se stie ca ficatul este o sursa bogata de vitamina A(precum si de vitaminele B2,B12,D si E), necesara pentru functionarea normala a retinei.
Pe vremea romanilor oamenii consumau apa minerala de izvor,pentru proprieta-tile medicale ale acestora.Aceste ape de izvor foarte bogate in minerale se afla la ba-za “apelor imbuteliate”,atat de commune in zilele noastre.Capitanul Cook ,explora-torul maritime englez din secolul 18,a ajuns la concluzia ca o dieta ce includea si fructe proaspete,impiedica aparitia scorbutului,o boala provocata de lipsa vitaminei C.Dar conceptul modern de dieta sanatoasa si descoperirea relatiei dintre diferite ti-puri de alimente si sanatate,se datoreaza cercetarilor lui Robert McCarrison,la ince-putul secolului.Coordonator al serviciilor medicale engleze in India,el a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org