Referat - Vitaminele esentiale pentru metabolism

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
511
Etichete
vitaminele, esentiale, pentru, metabolism
Descarcari
397
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Vitaminele esentiale pentru metabolism
Vitaminele, in orice compus organic sunt necesare organismului nostru pentru metabolism, pentru a proteja sanatatea si pentru buna crestere la copii. Vitaminele, de asemenea, stau la baza formarii hormonilor, globulelor rosii si albe, chimicalelor necesare sistemului nervos si materialului genetic. Varioasele tipuri de vitamine nu sunt legate din punct de vedere chimic si au efecte diferite. Vitaminele, combinate cu proteinele alcatuiesc enzime active care produc sute de reactii chimice importante in organism. Fara vitamine, multe dintre aceste reactii ar incetinii sau chiar ar inceta. Modurile complicate prin care vitaminele influenteaza corpul sunt departe de a fi stiute in totalitate.
Cele 13 bine-stiute vitamine sunt clasificate datorita abilitatii lor de a fi absorbite de grasimi sau de apa. Vitaminele A, D, E si K sunt consumate impreauna cu mancaruri ce contin grasimi, si deoarece pot fi inmagazinate in grasimiea corpului, acestea nu trebuie consumate in fiecare zi. Vitaminele B si C nu pot fi inmagazinate in organism si de aceea este recomandata consumarea lor zilnica. (cu exceptia unor vitamine de tip B).
Corpul nostru poate fabrica doar vitamina D, toate celelalte trebuie obtinute din mancare. Lipsa vitaminelor cauzeaza o serie de boli ale metabolismului si alte disfunctii. In America, incepand cu 1940, Consiliul National de Cercetare a Mancarii a publicat retete recomandate pentru vitamine, si alti nutrimenti. Exprimate in miligrame, pentru adulti si copii sanatosi, aceste recomandari sunt folositoare nu numai pentru profesionisti, ci si pentru numarul mare de familii si indivizii care mananca in mod regulat se bazeaza pe mancaruri preparate, multe care acum poarta gramaj nutritional.
O dieta bine echilibrata contine toate vitaminele necesare, si multi oamnei care urmeaza o asemenea dieta pot preveni o eventuala lipsa de vitamine. In spatele acestor trebuinte, suplimentele de vitamine sunt asa-zise “leacuri” pentru


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org