Referat - Caracterizarea sistemului informational contabil al intreprinderii moderne

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
399
Etichete
caracterizarea, sistemului, informational, contabil, intreprinderii, moderne
Descarcari
356
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Caracterizarea Sistemului Informational Contabil al întreprinderii moderne

Analiza sistemului informational existent în cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA Galati


Generalitati

Notiunea de informatie este complexa si de mare generalitate. La momentul aparitiei sale, conceptul de informatie a suscitat dispute filosofice pe tema caracterului material al acesteia. Norbert Winer spunea” Informatia este informatie, nu este materie sau energie”
Masura informatiei se poate calcula cu formula lui Shannon si se numeste Entropie informationala.
Transferul informatiilor între diferite procese, activitati, sisteme sau subsisteme creeaza o problematica complementara cantitatii de informatie si anume problema comunicarii.
Circulatia informatiei din momentul producerii unui fenomen într-un proces si pâna când pe baza cunoasterii lui, se declanseaza un nou eveniment precum si cu precizarea continutului informatiei, destinatiei, locului stocarii, alcatuiesc sistemul informational.
Literatura de specialitate precizeaza de asemenea ca, un sistem informational se ceeaza si se dezvolta odata cu activitatea pe care o reflecta.
Având în vedere caracterul dinamic al sistemului economic, în mod obiectiv si sistemul informational trebuie sa fie într-o continua adaptare si perfectionare.

Necesitatea si fazele analizei sistemului informational existent


Analiza sistemului informational existent are scopul de a efectua un studiu complex asupra tuturor activitatilor si fluxurilor informationale existente, a volumului de informatii prelucrate, a ariei de cuprindere a sistemului informational si a dotarii existente cu tehnica de calcul, pentru a se evidentia calitatile, limitele, si deficentele actualului sistem informational, în vederea stabilirii cerintelor generale ce vor fi asigurate prin intermediul unui nou sistem informatic ce urmeaza a fi implementat.
În analiza sistemului informational se tine cont de urmatoarele etape:
Delimitarea


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org