Referat - Documentatia-procedeu al metodei contabilitatii

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
860
Etichete
documentatiaprocedeu, metodei, contabilitatii
Descarcari
527
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Documentatia-procedeu al metodei contabilitatii


1. Notiuni privind documentele si clasificarea acestora

Contabilitatea are sarcina de a urmari, controla si înregistra situatia economica-finandara si activitatea întreprindelor. Pentru realizarea acestor obiective contabilitatea a elaborat un procedeu corespunzator care sa permita cunoasterea fenomenelor si proceselor economice în dimensiunile în care ele au loc, cu toate caracteristicile pe care le comporta si implicatiile pe care le produc. Procesal cunoasterii contabile începe în mod obligatoriu cu actiunea de conservare si de culegere a informatiilor, a datelor despre patrimonial întreprinderii. Contabilitatea se caracterizeaza prin fundamentarea si justificarea datelor ei pe baza de acte scrise. Nici o operatie economica un se poate înregistra în contabilitate fara un act scris în care sa fie consemnata operatia respectiva.
Documental serveste la formalizarea în scris a unor fapte, fenomene sau decizii cu carácter economic care produc modificari ale patimoniului.
Documentul care consemneaza producerea unor fapte se naste în afara contabilitatii; contabilitatea serveste de acest procedeu pentru a realiza obiectul sau de activitate în perimetral de întreprinderii.
Documentatia, ca procedeu al metodei contabiliza, este actiunea de culegere si consemnare în documente a datelor privitoare la operatiile ecnomice dintr-o întreprindere, în momentul si la local efecto lor.
Documentele sunt acte scrise în care se consemneaza cifric si letric, în etalon natural, banesc sau de munca, de regula în momentul si la locul înfaptuirii lor, operatiile economice-financiare precum si evenimentele determinate de necesitati organizatorice si administrative, cu scopul de a servi ca dovada a înfaptuirii acestor operatii si ca baza a înregistrarii lor în contabilitate. În functie de continutul si destinatia lor rolul documentelor se manifesta pe multiple planuri.
Astfel documentele îndeplines


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org