Referat - Monografie S.C. ASIROM S.A.

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
434
Etichete
monografie, asirom
Descarcari
333
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE











MONOGRAFIE

S.C. ASIROM S.A.





















BUCURESTI
1999-2000
1. ASPECTE GENERALE



Trecerea la economia de piata a facut necesara adoptarea unei forme noi de organizare a activitatii de asigurare si reasigurare in tara noastra. In acest sens, in locul Administratiei Asigurarilor de Stat, care si-a incetat activitatea la 31 decembrie 1990, au luat fiinta trei societati: Societatea comerciala de asigurare-reasigurare “Asigurarea Romaneasca” S.A., prescurtata ASIROM, societatea “ASTRA S.A.” si agentia “CAROM S.A.”.
Societatea “Asigurarea Romaneasca” S.A. a preluat activele aferente asigurarilor facultative de viata, in suma de 6100 mil. lei, cele aferente asigurarilor obligatorii, asigurarilor facultative de autoturisme si altor asigurari in suma de 1000 mil lei si, in limitele acestora pasivele corespunzatoare, precum si bunurile imobile apartinand ADAS, incluse in capital.
In toate actele,politele, anunturile, publicatiile si alte acte emanand de la societate, denumirea societatii va fi precedata sau urmata de cuvintele “societate pe actiuni, “ S.A.”, de capitalul social, din care cel efectiv varsat, numarul de ordine din registrul comertului si sediul societatii.
Societatea comerciala de asigurare-reasigurare “ASIROM” este persoana juridica romana,avand forma juridica de societate pe actiuni. Aceasta isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu statutul propriu.
MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE
ANGELA TONCESCU
PRESEDINTE
Vasile Vulpescu
Radu Cocea
Radu Negrea
Mircea Filipoiu

Gheorghe Ionescu
Liviu Hagea
Octavian Nan
Victor Dacescu
Scopul societatii este desfasurarea activitatii de asigurare-reasigurare prin a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org