Referat - Tratamente contabile intre baza si alternativ-mod de aplicare in Romania

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
491
Etichete
tratamente, contabile, intre, baza, alternativmod, aplicare, romania
Descarcari
541
Nota
0 / 10 - 0 voturi

UNIVERSITATEA ORADEA
FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE
MASTERAT “Contabilitate si auditul afacerilor”





























Cuprins:
Notiunea de tratament contabil
Scurt istoric
Tratamente contabile conform IAS. Mod de aplicare in Romania
Concluzii




Notiunea de tratament contabil


În conditiile în care tendintele spre globalizare îsi "exercitau" primele drepturi, era si normal ca lumea economistilor si/ sau contabililor sa observe ca acest lucru se poate realiza numai si numai în conditiile în care structurile legislative si operative erau cât mai uniforme cu putinta. Si, aici, ne referim la o posibila structura de raportare contabila accesibila si identica pentru întreaga lume contabila, fara a ne referi la eforturile de globalizare sau de structurare în comunitati compacte politico-administrative. Astfel, în 1972, la Congresul mondial al contabililor organizat la Sydney, s-a luat hotarârea de a se înfiinta IASC (International Accounting Standards Commitee - Comitetul de Standarde Internationale de Contabilitate), care a început sa functioneze în 1973, sediul secretariatului fiind la Londra. Principalul obiectiv declarat al acesteia a fost "sa formuleze si sa publice în interesul public standardele de contabilitate primare/ de baza care sa fie respectate în prezentarea situatiilor financiare si sa promoveze acceptarea si respectarea acestora în toata lumea".
În unele cazuri Standardele Internationale de Contabilitate (IAS) permit optarea pentru unul din doua moduri diferite de recunoastere si prezentare de evenimente sau tranzactii similare, unul dintre tratamente fiind considerat de baza, iar celalalt este permis ca alternativ.
Declaratia de intentie a Consiliului IASC din 1990 asupra Comparabilitatii situatiilor financiare a oferit urmatoarea explicatie “Consiliul a ajuns la concluzia ca ar trebui sa recurga la utilizarea termenului în locul termenului propus de (termenul propus în E32, Comparabilitatea situatiilor financiare) în acele putin


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org