Referat - Alfred Edmund Brehm

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
387
Etichete
alfred, edmund, brehm
Descarcari
300
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ALFRED EDMUND BREHM


Inainte de varsarea in Saale, raul Orla strabate raionul Neustadt din Saxa-Weimar, un tinut care mai constituia inca – la mijlocul secolului trecut – un peisaj natural paduros aproape neatins de mana omului. Aici, la Unterrenthendorf, traia pastorul Christian Ludwig Brehm, in casa caruia s-a nascut – la 2 februarie 1829 – Alfred Edmund Brehm.
Christian Brehn nutrea o adoratie pasionata fata de natura si de fapturile sale. In mod deosebit il atrageau fiintele cele mai libere, pasarile. Strabatand zile intregi desisul padurilor, cauta mereu alte neamuri de pasari si observa felul lor de trai. Astfel incat nu este de mirare ca el a devenit unul din intemeietorii ornitologiei stiintifice germane. Dragostea pentru libertate si pentru vietatile naturii ii era innascuta; aceleasi trasaturi se relateaza si despre inaintasii sai.
In acelasi timp in care traia tatal lui Brehm isi pura feciorii prin paduri desteptandu-le dragostea pentru animale, mama acestuia sadea in mintile lor si mai ales a micului Alfred o insusire cu totul deosbita: fantezia poetica. Ea era o natura mai optimista, avea un deosebit dar de a povesti cu insufletire si citea copiilor de preferinta din operele clasicilor.
In acest mediu a crescut acela in care oamenii aveau sa recunoasca pe pictorul lumii animale; acela pe care contemporanii sai l-au pretuit ca pe un neasemuit poet al vietii din natura. Ascultandu-l pe acest entuziast, nu numai auzul era incantat, ci si ochiul era fermecat de infatisarea sa: parul lung, blond inchis, ochii cenusii-albastrii cercetatori, fruntea impresionanta. Statura sa era zvelta. Mai tarziu pura barba.
Brehm a ramas mereu acelasi; un om liber, indragostit de (natura binecuvantata (, cum spunea el. Ochilor lui nu le scapa nimic, darul lui de observare se apropia de perceptia artistica, care isi avea originea in atractia lui pentru poezie si frumos.
Tanarul Brehm a vrut la inceput sa se faca arhitect, spre a exercita o profesiune cu tangente artis


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org