Referat - Amenajarea unei mansarde

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
310
Etichete
amenajarea, unei, mansarde
Descarcari
190
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Amenajarea unei mansarde

Desi nu a fost primul care a folosit acest tip de acoperire, denumirea de „a la mansarde” vine de la arhitectul francez Francois Mansart (1598 – 1666), care l-a folosit in majoritatea lucrarilor sale. Proiectarea mansardelor este o provocare pentru arhitecti, spatiul de sub pod fiind considerat un spatiu rezidual, rezervat servitorilor sau celor cu posibilitati financiare reduse: studenti si artisti. Datorita problemelor estetice si tehnice, acest spatiu nu oferea o locuire confortabila. Solutiile gasite pana astazi ne fac sa lasam provocarea de a transforma podul, cu stil si inventivitate, beneficiind de un spatiu inedit.
Mansarda , un spatiu tot mai mult uitat, poate avea dormitoare cu dotarile de rigoare sau spatii pentru hobby. Mansarda trebuie gândita de la început , fiind obligatorie, o anumita structura a acoperisului , si, mai ales, forma sarpantei .
Locuinta a fost conceputa pentru a dispune de suprafete interioare care sa asigure un confort la standarde ridicate, constituindu-se intr-un cadru adecvat pentru o familie compusa din mai multi membrii, fiind actualmente oferita spre închiriere.
Terenul destul de vast (1.000 mp) a permis încadrarea unei constructii cu o desfarsurare volumetrica ampla, lasând loc de dezvoltare pentru amenajari peisajere si pentru o zona de agrement compusa dintr-o piscina si un spatiu gen barbecue, valorificate din plin in timpul sezonului cald.
Cu o amprenta la sol de aproximativ 270 mp, structurarea vilei se desfasoara conform tiparului subsol, parter, etaj si mansarda. Tinanad cont de dimensiunile notabile ale casei, subsolul a fost conceput astfel încât aici sa existe atât zone de acces separat in locuinta – prin cele trei garaje subterane -, cat si zonele de depozitare – crama, beci, si camera centralei termice.
Exista si o portiune de demisol, vizibila la nivelul fatadei principale a casei si valorificata ca spatiu de locuit, destinat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org