Referat - Arhitectura

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
647
Etichete
arhitectura
Descarcari
296
Nota
0 / 10 - 0 voturi







Necesitatea unui adapost reprezinta una din nevoile fundamentale ale existentei umane. Primii oameni au folosit pesterile ca pe niste adaposturi naturale; constructia unor adaposturi de sine statatoare dateaza inca din timpurile preistorice. Oamenii au recurs la materialele oferite de natura, cum ar fi lemnul is piatra.
Dintre toate formele de arta, arhitectura este cea care cel mai mare impact asupra vietii noastre cotidiene. In viata de zi cu zi, nu toti oamenii au de-a face in mod obligatoriu cu pictura sau sculptura, insa arhitectura are de regula un impact vizual cotidian asupra omului de pe strada. Masa tridimensionala a exterioarelor cladirilor is volumul negativ al interioarelor lor sunt elemente de sculptura cu care intram zilnic in interactiune timp de mai multe ori pe zi. Design-ul fatadelor cladirilor introduce elementul artistic bidimensional sau estetic in perceptia zilnica a ambientului nostru.


PLANURILE DE ARHITECTURA
Arhitectul este preocupat nu numai de felul cum va arata cladirea is cum se va incadra in mediul inconjurator, ci si de capacitatea portanta a zidurilor, de existenta unor sisteme eficiente care sa asigure incalzirea, aerisirea, furnizarea curentului electric is a apei. Planurile de arhitectura sunt desene care redau precis toate aceste aspecte variate ale unei constructii, planuri folosite pentru dezvoltarea sau prezentarea unor idei.
Planurile obisnuite prezinta la scara proiectia grafica a distributiei incaperilor, la diferite niveluri, privita de sus. Elevatiile ofera vederea la scara a fatadei, a peretilor laterali si din spate, indicand locul unde sunt plasate ferestrele, inaltimea usilor si a zidurilor. Sectiunile verticale transversale scot la iveala unele amanunte, cum ar fi canalizarea, izolatiile si grosimea peretilor. Desenele de perspectiva sunt vederi picturale care infatiseaza modul cum va arata, de fapt, cladirea, inclusiv mediul inconjurator.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org