Referat - Big bang

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
361
Etichete
big, bang
Descarcari
240
Nota
0 / 10 - 0 voturi

BIG BANG







In ceea ce priveste formarea Universului exista mai multe teorii. Fiecare religie a prezentat propria varianta despre creatie.In conceptia unor religii, precum budihsmul Universul a fost creat prin transformare unor materii deja existente precum apa, aerul de catre mai multi zei.
Insa cea mai plauzibila este teoria Creationista care explica apritia Universului in felul urmator: “La inceput Dumnezeu a creat cerul si pamantul. Pamantul era fara forma si gol, si intunric era peste fata adancului si duhul lui Dumnezeu se misca peste intinderea apelor.Si Dumnezeua zis:Sa fie lumina!Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina rea buna, si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.Dumnezeu a numit lumna zi, iar intunericul l-a numit noapte.Astfel a fost seara si a fost dimineata: ziua dintai”(Geneza,I cap.V.T.)

Oameni de stiinta sustin cu totul o alta teorie, cunoscuta sub numele de Big Bang sau teoria exploziei universale.Aceasta teorie se rezuma satfel: acum aproximativ 14 mliarde de ani, energia, spatial, material si timpul ar fi fost parti componenete ale unei “mingi de foc” care ar fi avut o presiune imensa. La un moment dat.”mingea de foc” explodat, dand nastere corpurilor ceresti(sistemul solar, stelele, asteroizi, sateliti, materie formata din nebuloase, nori de gaze si praf)..Sa ne intoarcem privirea atenti , in timp, la inceputul inceputurilor cand Universul are un diametru de-28cm, de o suta de miliarde de ori mai mic decat diametrul unui atom de H, LA10-43 secunde de la Big Bang. El este inimaginabil de fierbinte si dens.In acest punct toate energiile sunt unificate formand asa zisa supermare unificare.
Am, ajuns deci la 10-35s dupa Marea Explozie sau astfel spus suntem la 0,......01(35 de zerouri)secunde dupa Big Bang. Energiile care s-au dezvoltat atunci au fost imense. La energia de 10 la 15 gravitatia s-a desprins de celelalte tipuri de forte:electromagnetica ,cea tare si cea slaba.Universul a fost aproximativ egal


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org