Referat - Casa de vinuri Pietroasa

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
425
Etichete
casa, vinuri, pietroasa
Descarcari
318
Nota
0 / 10 - 0 voturi











































“Vinul e cel mai frumos dar pe care natura l-a dat omenirii ca bautura”



































Casa de vinuri Pietroasa este din judetul Buzau. Tinand seama de conditiile de maxima favorabilitate culturii vitei de vie in anul 376 e.n- cand regale vizigot Atamaric a ascuns comoara “closca cu puii de aur” la Pietroasa, un alt tezaur –viile erau prezente pe dealurile insorite din zona unde au continuat sa isi creeze un excellent renume. Din aceste motive in 1893 se infiinteaza la Pietroasa una dintre primele pepiniere viticole din tara si o scoala viticola menita sa formeze pivnicieri si tehnicieni in vinificatie.
Odihnioara,pivnitele erau nelipsite din fiecare parcela de vie. Usile acestor mici comori nu erau zavorate niciodata si calatorii puteau sa isi astampere setae in tihna, profitand de aceasta lege nescrisa consimtita de oamenii ospitaleri ai acestor locuri.
Conditiile de clima un microclimat de tip mediteranian, compozitia solului calcaros, bogat in saruri de fier care favorizeaza obt vinurilor rosii si aromate de marca si nu in ultimul rand traditia locului in aceasta indeletnicire, au impus aceasta zona ca una dintre cele mai renumite podgori din Romania.
Vinul ca si asezare in piramida lui Maslow sta la baza acesteia fiind inclus in categoria alimentelor. Dar e recomandat si in cazul anemicilor.
Daca mai inainte la curtile regale si in societatile alese existau norme stricte si reguli de servire referitoare la ce vin se serveste la un anumit fel de mancare, astazi acest lucru se face dupa propria dorinta si gust.
Vinul convine majoritatii meniurilor cu bucate din peste, carne de pasare,vita, porc.Ideala se socoate combinatia vin-cascaval/branzeturi.
Casa de vinuri Pietroasa cuprind 3 game:Gama Gold Edition, Gama Reserve, Gama Pietroasa.
Gama Gold Edition
Grupeaza in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org