Referat - Cinematograful viitorului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
356
Etichete
cinematograful, viitorului
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cinematograful Viitorului

George Lucas intentioneaza ca pe viitor sa distribuie filmele sale Star Wars digital, prin satelit. În timp ce el îsi face planuri, tehnica a fost deja dezvoltata în Europa.

Huruitul motoarelor face scaunele sa vibreze, lasere vuiesc pe lânga urechi, iar în fata pândeste o primejdie cumplita: Anakin Skywalker trage cu arma-i groaznica spre spectatori. Adânciti în fotoliile de plus rosu, acestia urmaresc înghetati imaginile de o claritate uluitoare proiectate pe pânza cinematografului.

18 iunie, San Rafael, California: premiera renumitului film "Star Wars", primul episod. Ciudatenia acestui eveniment: în sala de proiectie nu s-a aflat nici o rola de film. Pentru prima data a utilizat George Lucas proiectorul digital în valoare de 100.000 USD de la Texas Instruments.



Cu câteva saptamâni înainte a avut loc un spectacol asemanator: proiectoarele digitale ale firmei americane Hughes-JVC au prezentat "Shakespeare in Love". Managerii de productie ai ambelor firme au sarbatorit aceasta proiectie ca pe o revolutie tehnica. Dar, în timp ce ei discutau despre standarde tehnice pentru distributia filmelor prin satelit, unii producatori de film din Europa au transpus ideea în practica. În toamna anului trecut a avut loc un festival de film, la care au participat zece filme pentru copii, în noua orase europene. Tehnicienii de la Telekom au dotat salile cinematografelor cu antene de satelit si au proiectat filmele studiourilor Babelsberg central în toate cinematografele.
Peter Fleischmann, reprezentantul Centrului European de Cinematografie Babelsberg, este convins de viitorul noii tehnologii. El vede în distributia prin satelit o posibilitate de a sparge monopolul american de distributie, pe care acestia si-l apara de câteva decenii. "Se fac din nou cartile", spera Fleischmann. Datorita transmisiei de date prin satelit, se dezvolta pentru prima data în Europa o distributie europeana de film. Copierea atât de incomoda si cronofaga a unei role de f


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org