Referat - Culegere de stafete si jocuri pentru invatarea jocurilor sportive

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
533
Etichete
culegere, stafete, jocuri, pentru, invatarea, jocurilor, sportive
Descarcari
334
Nota
0 / 10 - 0 voturi

VI.5. Culegere de stafete si jocuri pentru învatarea jocurilor sportive

Stafete si jocuri pentru învatarea jocului de handbal.
Mingea calatoare (acomodarea cu mingea).
a) Colectivul este dispus pe doua rânduri fata în fata, cu interval de un brat între jucatori. Distanta dintre cele doua rânduri va fi de 3 m. La semnal, primul jucator va preda mingea jucatorului din dreapta sa. Mingea va fi transmisa în continuare spre dreapta din om în om pâna când ajunge la ultimul jucator. Jocul se poate opri aici si câstiga echipa care termina prima de transmis mingea, sau poate continua, ultimul jucator dupa ce a primit mingea alearga prin spatele formatiei si se aseaza în pozitia de primul jucator din stânga. În acest caz jocul continua pîna când un jucator greseste (scapa mingea) sau o echipa are avans de un tur fata de ceilalti.








b) Jocul se mai poate desfasura folosind 2-3 mingi, jocul continuând pâna când un jucator nu mai poate prelua mingea din cauza ca înca nu a reusit sa trnsmita mingea care o avea deja în mâna. (o minge o ajunge pe cealalta). Jucatorul respectiv este penalizat cu un punct. Câstiga jucatorii care au cele mai putine penalizari.
Înainte de a da mingea, jucatorul trebuie sa faca un dribling pe loc.
( E.Trofin si S. Grigorovici )

Mingea prin tunel. (acomodarea cu mingea)
Colectivul este organizat pe doua siruri, cu interval de 3 m între ele, iar jucatorii la 1 m distanta fata de celalalt, stând cu piciorele departate. La semnal, primul jucatori transmite mingea printre picioare la jucatorul din spatele lui, care o transmite în continuare pâna când mingea ajunge la ultimul jucator. Acesta alearga în pozitia de primul jucator si continua jocul pâna când redevine ultimul. Echipa care termina prima câstiga jocul. (E.Trofin, S.Grigorovici)
Mingea peste cap. (acomodarea cu mingea)
Se executa din aceeasi formatie si pozitie a jucatorilor. Mingea se transmite la jucatorul din spate pe de


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org