Referat - Dan Brown - Ingeri si Demoni

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
324
Etichete
dan, brown, ingeri, demoni
Descarcari
926
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Îngeri si demoni
Dan Brown



Date

Cea mai importanta institutie de cercetare stiintifica din lume — Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (CERN), din Elvetia — a reusit recent sa produca primele particule de antimaterie. Antimateria este identica cu materia obisnuita, cu exceptia faptului ca este formata din particule a caror sarcina electrica este opusa celei din materia „normala”.
Antimateria este cea mai puternica sursa de energie cunoscuta, randamentul sau de eliberare a energiei fiind de 100% (fisiunea nucleara ofera un randament de 1,5%). Nu polueaza, nu emana radiatii, iar un strop poate alimenta cu energie întregul oras New York timp de o zi.
Exista totusi un revers.
Antimateria este extrem de instabila: explodeaza la contactul cu absolut orice, chiar si cu aerul. Un singur gram de antimaterie are energia unei bombe nucleare de 20 de kilotone — de marimea celei care a distrus orasul Hiroshima.
Pâna de curând au fost obtinute doar cantitati infime din acest tip de substanta (câtiva atomi o data). Dar CERN a pus la punct recent un nou decelerator de antiprotoni, un dispozitiv avansat, capabil sa produca antimaterie în cantitati mult mai mari.
Se ridica însa o întrebare: va reusi aceasta substanta extrem de instabila sa salveze lumea, sau va fi folosita la crearea celei mai distructive arme care a existat vreodata pe Terra?



Nota autorului

Toate operele de arta, tunelurile si obiectivele arhitecturale din Roma, mentionate în aceasta carte, sunt reale (ca si amplasamentul lor). Toate exista si în momentul de fata.
Confreria Illuminati este, de asemenea, reala.




Prolog


Fizicianului Leonardo Vetra îi mirosea a carne arsa si stia ca este vorba de propria carne. Îsi îndrepta ochii îngroziti spre silueta întunecata, aplecata asupra sa:
— Ce vrei?
— La chiave, raspunse vocea ragusita. Parola.
— Dar... eu nu...
Intrusul apasa din nou, înfigând obiectul incandescent mai adânc în pieptul lui Vetra. Carnea arsa sfârâi.
În chinurile agoniei, fizicianul


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org