Referat - Dezvoltarea industriala

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
538
Etichete
dezvoltarea, industriala
Descarcari
310
Nota
0 / 10 - 0 voturi





DEZVOLTARE INDUSTRIALA, DESIGN SI IMPLICATIILE DE ORDIN DEONTOLOGIC





Dezvoltarea tehnologica, progresele stiintifice si tehnice, trecerea de la societatea industrializata la cea postindustriala, informatizata, marile probleme globale create de civilizatie si cu care omenirea se confrunta determina o atentie corespunzatoare educatiei tehnologice.

Accelerarea schimbarilor si socul inevitabil al viitorului, impactul dintre tehnologie si mediul natural sau social, trecerea de la tehnologia fortata la înalta tehnologie reclama o educatie si mentalitate tehnologica noua.

Explozia informationala si uzura accelerata a cunostintelor stiintifice, tehnice ca si proliferarea, diversificarea si perfectionarea continua a produselor tehnologice impun educatia tehnologica prin care omul sa fie capabil sa stapâneasca mai bine si sa exploateze mai eficient tehnologia noua.

Formarea unei atitudini active morale si responsabile în raport cu dezvoltarea si exploatarea tehnologiei industriale reclama cunoasterea si respectarea codurilor de deontologice profesionale. Se poate constata ca in toate situatile se face apel la deontologie pentru a sanctiona comportamente umane indezirabile si de a preveni astfel de comportamente prescriind norme morale a caror respectare sa conduca la evitarea acestora, respectiv la onorarea increderii acordate profesionistului ca purtator de autoritate in domeniul sau.

In aceasta lume mereu in schimbare a promisiunilor exceptionale si a perspectivelor nelinistitoare, a evolutilor dezirabile si a izbucnirilor tehnologice necontrolabile, rolul central de formare il are designerul, amploarea întregii sfere a design-ului contemporan, tinde sã cuprindã toatã ambianta vietii noastre. Creatile designerului au un puternic impact social determina comportamentul si personalitatea umana.
Domeniul designului ocupã un loc de prim ordin în societatea contemporanã, atât din punct de vedere economic, cât si din cel ideologic-educativ reprezentând, în ultim


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org