Referat - Drogurile in societate

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
453
Etichete
drogurile, societate
Descarcari
293
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Ce este un drog? Drogurile pot varia de la cafeina prezenta in inofensiva ceasca de ceai sau cafea, la substantele care intra in compozitia drogurilor mortale, vandute ilegal.
In fiecare zi, pe tot cuprinsul globului pamantesc, milioane de oameni folosesc droguri. In mod surprinzator, de cele mai multe ori, folosim droguri atunci cand consumam ceai sau cafea, sau in cazul multor adulti, un pahar cu vin ce ne relaxeaza. Ca si alte droguri, cafeina din ceai, cafea sau din alte bauturi racoritoare cum ar fi Coca-Cola, sau alcoolul din vin sib ere sunt substante care modifica functionarea normal a organismului. Folosite cumpatat, aceste droguri sunt relativ inoffensive si in multe zone ale lumii perfect legale.
Alcoolul este probabil cel mai comun drog. Este folosit in aproape toate colturile lumii. Acesta se formeaza atunci cand drojdia (particule mici de mucegai) fermenteaza zaharuri in mod natural, in fructe ca strugurii si in seminte cum ar fi cele de orz. Vinul, berea, cidrul si tariile, cum ar fi whiskey-ul, ginul si romul, contin toate alcool.
Acest drog actioneaza asupra creierului in doua moduri. Este un anestezic ce amortizeaza senzatii si sentimente. Este de asemenea un depresiv, ce incetineste actiuni si reactii. Alcoolul il poate face pe cel care-l bea sa se simta mai fericit, mai spiritual si mai increzator. Cu toate acestea, ca si in cazul multor droguri, doar ce care-l consuma se simte astfel. Ceilalti insa, vad lucrurile asa cum sunt.
Majoritatea oamenilor pot sa-si controleze consumul de alcool. Acestia sunt bautori sociali, iar alcoolul se gaseste in magazine, baruri si restaurante . Insa abuzul de alcool este o problema grava in multe tari, fiind legata de accidente rutiere, crime, sinucideri, violent si abuz sexual.
Puterea alcoolului, ca viciu, este evident atunci cand o persoana dependenta de acesta inceteaza sa-l mai consume. Aceasta persoana poate suferi de anumite simptome ale renuntarii la alcool, de pilda derilium tremens. Acesta cup


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org