Referat - Educatia sexuala in perioada adolescentei

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
546
Etichete
educatia, sexuala, perioada, adolescentei
Descarcari
360
Nota
0 / 10 - 0 voturi


EDUCATIA SEXUALA IN PERIOADA
ADOLESCENTEI


Educatia sexuala este un proces indelungat de-a lungul caruia ne informam si ne formam atitudini, pareri si valori despre identitate, relatii interumane si intimitate. Perioada adolescentei este cea in care se dezvolta interesul inspre tot ceea ce inseamna relatiile intre cele doua sexe si trebuie acordata o foarte mare atentie mesajelor si informatiilor pe care cei aflati in aceasta perioada a dezvoltarii le primesc si le inregistreaza in acelasi timp.
Pentru cei care au depasit aceasta perioada de mai mult timp este greu de imaginat ca adolescentii zilelor noastre se gandesc la sex, gandindu-ne mai ales la faptul ca nu a trecut chiar asa mult timp de cand sexul era considerat un subiect tabu. Adolescentul zilelor noastre are acces la foarte multa informatie despre acest subiect si datoria adultilor este de a-i ajuta sa trieze informatia primita si sa o inmagazineze pe cea folositoare. Din pacate, adolescentul din Romania preia informatia din mass-media si grupul de aparteneta, iar informatia primita din aceste surse este de cele mai multe ori daunatoare. Pentru o educatie sexuala sanatoasa adolescentul ar trebui sa fie bine educat si pregatit in aceasta privinta in primul rand in cadrul scolii, adica in cadrul orelor de educatie sexuala. In aceasta privinta in Romania incepe sa prinda contur o astfel de educatie, care mai trebuie insa dezvoltata.
Adultii vor sa creada ca adolescentii sunt prea tineri sa se gandeasca la sex, si atunci prefera sa pastreze o tacere in ceea ce priveste acest subiect. Intrucat adolescentilor nu le este permis acest subiect in cadrul familiei ei il interpreteaza ca fiind un lucru accesibil doar adultilor si din dorinta lor de a parea deja maturi ei prefera sa faca acest pas fara a fi discutat in prealabil cu parintii si adunci riscul de a contacta boli cu transmitere sexuala si riscul unei sarcini premature este mult mai ridicat, ei stiind prea putin despre tot ceea ce implica o activitate s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org