Referat - Educatie pentru toti-individualizare,accesibilizare

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
589
Etichete
educatie, pentru, totiindividualizareaccesibilizare
Descarcari
373
Nota
0 / 10 - 0 voturi

UNIVERSITATEA BUCURESTI
FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTELE EDUCATIEI
SECTIA DE PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA
















EDUCATIE PENTRU TOTI:
INDIVIDUALIZARE, ACCESIBILIZARE






























“ NOI CREDEM SI DECLARAM CA FIECARE COPIL ARE DREPTUL FUNDAMENTAL LA EDUCATIE SI FIECARUI COPIL TREBUIE SA I SE OFERE SANSA DE A AJUNGE LA UN ANUMIT NIVEL SI A SE PUTEA PASTRA LA UN NIVEL ACCEPTABIL DE INVATARE. [ … ] SISTEMELE EDUCATIONALE AR TREBUI PROIECTATE SI PROGRAMELE EDUCATIONALE IMPLEMENTATE IN ASA FEL INCAT SA TINA SEAMA DE MAREA DIVERSITATE A COPIILOR. ”

( DECLARATIA DE LA SALAMANCA, 1994 ).















In 1990, la Jomtien, Tailanda, s-a lansat o noua directie a politicilor educationale in lume: EDUCATIA PENTRU TOTI!
Acest motto a fost preluat in 1994, la Salamanca, unde “ educatia pentru toti “ a fost definita ca “ acces la educatie si calitate a acesteia pentru toti copiii “, obiectiv care presupune asigurarea posibilitatilor participarii la educatie a tuturor copiilor, indiferent de cat de diferiti sunt ei si se abat prin modelul personal de dezvoltare de la ceea ce societatea considera a fi normal.
Dreptul la educatie al fiecarei persoane a fost decis inca din 1948, prin Declaratia Universala a Drepturilor Omului si apare dezbatut in multe studii de pedagogie.
In dictionarul pedagogic, “ sansa la educatie “ presupune un context care solicita “ posibilitati si conditii capabile sa asigure concordanta intre potentialul nativ si sistemul de influente educative in procesul formarii personalitatii in diferite etape de dezvoltare “. ( “ Dic


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org