Referat - Frederich Chopin

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
324
Etichete
frederich, chopin
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Frederich Chopin



Având un suflet sensibil si nobil Frederic Chopin a fost un artist romantic tipic; compozitiile sale cu o tonalitate personala au avut un efect determinant aproape o jumatate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate si azi in programele de concerte.
Frederic a fost un copil minune. Desena caricaturi, scria poezii – si fara o pregatire formala- cânta la 4 mâini cu sora sa Ludwika. La vârsta de 6 ani a luat primele lectii de pian de la un profesor local, care i-a facut cunoscut repertoriul clasic german, mai ales compozitiile lui Johann Sebastian Bach. Improviza cu placere, iar la vârsta de 7 ani, in 1817, a realizat prima compozitie, o poloneza. Tanarul compozitor a fost desemnat cu mândrie de catre presa poloneza drept un geniu. Vestea s-a raspândit cu repeziciune printre melomani si a fost coplesit cu invitatii de a concerta in fata publicului. Debutul sau concertistic a avut loc la vârsta de 8 ani.
De la vârsta de 11 ani Frederic a invatat componistica la Conservatorul din Varsovia, nou infiintat. La vârsta de 15 ani i-a aparut Rondoul in do-minor opus 1 compus pentru pian. Studiile aprofundate le-a început cu un an mai târziu, in 1826, sub conducerea profesorului J.Elsner. In acest timp – ca de altfel in toata viata lui – a fost un participant pasionat la serate muzicale, concerte si spectacole de opera. Varsovia insa nu facea parte din centrele muzicale europene importante. In scurt timp Chopin a simtit nevoia de a pleca in strainatate pentru a dezvolta, imbogati si aprofunda capacitatile sale muzicale.
In 1829 tanarul artist dadea concerte la Viena si avea un succes rasunator. Pe vienezi i-a uluit noutatea muzicii sale. S-a întors in Varsovia, dar cu intentia ferma de a realiza o cariera internationala.
In 2 noiembrie 1830, la vârsta de 20 de ani, a parasit Polonia. Luându-si ramas bun de Varsovia, si parca presimtind ca nu se va mai întoarce niciod


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org