Referat - Germania unita

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
364
Etichete
germania, unita
Descarcari
279
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Germanie unita

Divizata dupa infrangerea in cel de-al II – razboi mondial, se parea ca Germania nu va mai deveni vreodata o singura natiune.Apoi, caderea comunismului a netezit calea reunificarii – cu un pret mult superor celui anticipat.
Dupa infrangera nazismului in 1945, Germania a fost impartita in patru zone, fiecare controlata de una din cele patru invingatoare principale – SUA, Marea Britanie, Franta si Uniunea Sovietica (URSS). Berlinul, capitala germana a fost si el divizat in sectoare conduse de cele patru puteri.
evolutia Razboiului Rece a dus la reimpartirea Germaniei. In 1949, fostele zone americane, franceze si engleze s-au unit formand Republica Democrata Germana (Germania de Vest), cu capitala la Bonn si Berlinul de Vest, un avanpost izolat in Est. Zona sovietica a devenit Republica Democrata Germana (RDG) sau „Germania de Est” cu capitala la Berlinul de Est.
Germania de Vest a devenit sta parlamentar cu influente occidentale si membra a organizatiei de aparare condusa de SUA, NATO. Germania de Est a devenit o dictatura comunista, cu un singur partid, Partidul Unitatii Socialiste (PUS) dominat de comunisti.
In urmatorii 40 de ani s-au petrecut putine schimbari politice. In timp ce Germania de Vest inflorea economic RDG ramanea in urma. nemultumirile populare se reflectau in migrari in masa din Est in Vest pana la construirea Zidului Berlinului, in 1961.Prezenta militara sovietica puternica politia secreta de temut, Stasi au mentinut sub RDG sub control riguros de decenii.
In vara anului 1989, evenimentel importante din Polonia si Ungaria au schimbat brusc situatia. zeci de mii de est-germani care isi petreceau vacanta in Ungaria au fost lasati sa se indrepte spre granitaa de vest, peste granita cu Austria, provocand o criza in RDG.
IN Germania de Est in ciuda politiei secrete, s-au raspandit grupari ca Noul Forum si s-au organizat mitinguri de proportii in Leipzig si in alte orase mari. In octombrie, cand liderul reformator


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org