Referat - Homo Cosmicus

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
486
Etichete
homo, cosmicus
Descarcari
348
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Homo Cosmicus

Explozia informationala din ultimul secol a dus la un salt remarcabil al civilizatiei umane!
Acum intelegem poate cat de insuficiente ne sunt informatile despre Univers, cat de multe sunt intrebarile care asteapta raspuns si poate banuim raspunsuri fara intrebari.
James Burke, un cunoscut cercetator britanic spunea ca “niciodata pana astazi n-au existat atat de multi oameni care sa stie atat de putine despre ata de multe lucruri.”
Homo Sapiens cred ca se transforma in Homo Cosmicus. Intrebarile despre existenta vietii in afara Terrei, a vietii rationale despre existenta vietii in afara Terrei, a vietii rationale despre posibilitatea de contactare si conectare la pulsul Universului tind sa ne trensforme existenta si sper ca nu intr-un cerc vicios.
In secolul al V-lea i.e.n. Democrit- filozof cu o uimitoare capacitate de previziune stiintifica, bazandu-se doar pe intuitie si logica, afirma existenta atomului in microcosmos.
“Lumile ordonate sunt limitate si difera ca marime, iar intervalele cosmice dintre ele sunt inegale… unele lumi ordonate(planetele) au produs animale, plante si mai ales apa.”
Secole mai tarziu (17 . I. 16000) Giordano Bruno era ars pe rug pentru “crima de a fi emis si sustinut absurda si diabolica teorie a pluralitatii lumilor si existenta vietii in intregul Univers.”
J. Kepler se intreaba: “daca aceste lumi sunt locuite, cine le locuieste? Suntem noi sau ei stapanii Universului?”
De la ideile intuitive ale filozofilor antici pana la calculele computerizate ale radioastronomilor a fost un drum lung, datorat in mare parte cutezatorilor care au respins dogmatismul teoriilor creationiste sau confortul celor conservatoare.
Universul, in imensitatea lui, este doar o aglomerare, in mediu arid, fara viata?
Oare semnalele noastre sa ramana fara ecou?
Am avut oare raspunsuri si n-am stiut sa le receptam sau nu vrem sa ne amintim?
Cum se explica oare multitudinea de cunostine astronomoice ale anticilor pe care nu le-ar fi putut dobandi cu


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org