Referat - Injectorul

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
308
Etichete
injectorul
Descarcari
293
Nota
0 / 10 - 0 voturi

P.2.11.
INJECTORUL. TIPURI CONSTRUCTIVE, ELEMENTE COMPONENTE, DOMENII DE UTILIZARE. FILTRELE, SEPARATOARELE SI PREÎNCALZITOARELE DE COMBUSTIBIL.




INJECTORUL

Injectorul este un element component al echipamentului de injectie, cu rol de introducere a combustibilului în cilindrul motorului, de pulverizare fina a acestuia si de distribuire uniforma a picaturilor de combustibil în camera de ardere.
Partea principala a injectorului o constituie pulverizatorul, în care sunt practicate unul sau mai multe orificii calibrate de pulverizare, cu diametre de ordinul zecimilor de milimetru. Ca atare, pulverizarea fina a combustibilului depinde de constructia pulverizatorului, dar si de miscarea organizata a aerului în camera de ardere.
Dupa cum orificiul de pulverizare este controlat sau nu de catre o supapa (în general, în forma de ac), injectoarele se împart în:
injectoare deschise;
injectoare închise.
Î cazul injectoarelor închise, în functie de modul în care se realizeaza deschiderea supapei, se deosebesc:
injectoare hidraulice (comanda se realizeaza prin intermediul combustibilului care urmeaza sa fie injectat);
injectoare mecanice (comanda se realizeaza cu ajutorul unor came si a unui sistem de pârghii);
injectoare electromagnetice (comanda se realizeaza prin impulsuri electrice).

1.1. Injectorul de tip deschis

La unele motoare de puteri mici se utilizeaza injectoare de tip deschis. Din punct de vedere constructiv si functional, injectorul deschis este cel mai simplu (fig. 2.94). Acesta este format din corpul injectorului 1, pulverizatorul 2 si piulita 3, prin care pulverizatorul se asambleaza cu corpul injectorului.
Corpul injectorului este prevazut cu un racord 4 de legatura cu conducta de înalta presiune si o canalizatie interioara 5 prin care combustibilul ajunge la orificiul (orificiile) 6 de pulverizare. La trecerea combustibilului prin orificiul (orificiile) de pulverizare apar rezistente hidraulice importante, datorita diametrului mic al acestuia (acestora)


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org