Referat - Inlocuirea totala a soldului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
332
Etichete
inlocuirea, totala, soldului
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Inlocuirea totala a soldului


Introducere:

Inlocuirea totala a soldului este o operatie care are ca scop inlocuirea articulatiei lezate a soldului. Aceasta operatie este folosita pentru majoritatea pacientilor care prezinta articulatii lezate ale soldului, care le provoaca discomfort cronic si handicap locomotor semnificativ.
In SUA sunt implantate anual 120.000 de articulatii artificiale.
Inlocuirea cu succes a articulatiei soldului deteriorat sau cu leziuni severe a contribuit la cresterea mobilitatii si comfortului, la dobandirea unui trai independent pentru multi oameni care ar putea avea handicapuri majore.
Noua tehnologie ce implica dispozitive protetice pentru inlocuirea soldului impreuna cu procesele din tehnicile chirurcicale produc diminuarea riscurilor legate de operatie si imbunatatirea rezultatelor imediate si pe termen lung ale practicii chirurgicale a soldului.
Totusi persista semne de intrebare in ceea ce priveste cele mai bune materiale si conceptii de realizare a dispozitivelor practice raportate la grupuri particulare de pacienti si in ceea ce priveste tehnicile chirurgicale si terapiile recuperatorii cu eficienta crescuta in elaborarea unor rezultate bume pe termen lung.
Exista probleme si in ceea ce priveste cele mai bune indicatii si abordari ale operatiei de revizuire a protezei.
In primul rand inlocuirea totala a soldului este cea mai des utilizata metoda de inlocuire a articulatiei lezate cauzate de osteoartrita.
Alte indicatii includ, dar nu sunt limitate la artrita reumatica, necrozele vasculare, artrite traumatice, fracturi ale coapselor, tumori maligne si benigne ale oaselor, artite asociate cu boala Padget’s, spondiloze si artrita reumatoidala juvenila.
Scopurile inlocuirii totale a soldului sunt de a diminua durerile si imbunatatirea functiilor locomotorii.
Candidatii la aceasta inlocuire trebuie sa aiba dovada radiografica a distrugerii articulatiei si dureri din ce in ce mai mari si persistente sau indispozitii, sau ambele,


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org