Referat - Instalatii hidrotehnice necesare unei crescatorii pentru crapi

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
351
Etichete
instalatii, hidrotehnice, necesare, unei, crescatorii, pentru, crapi
Descarcari
271
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Instalatii hidrotehnice necesare unei crescatorii pentru crapi
Construirea digurilor, a canalelor si a gropilor de pescuit trebuie considerata doar o etapa initiala pentru realizarea unei amenajari ciprinicole. Pentru buna desfasurare a fluxului de productie în cadrul unei astfel de amenajari, trebuie înca de la început ca fiecare bazin în parte sa fie prevazut cu doua instalatii hidrotehnice: pentru alimentarea cu apa si respectiv pentru evacuarea acesteia.
Instalatii pentru alimentarea cu apa
Instalatiile de alimentare sunt prezente numai în cadrul amenajarilor sistematice (helesteie) si sunt reprezentate de lucrarile hidrotehnice prin care patrunde în bazin un anumit debit de apa pentru inundarea lui, întretinerea nivelului si aerarea apei acumulate.
Instalatiile de alimentare pot fi cu actiune orizontala sau cu actiune verticala. Cele cu actiune orizontala sunt simple conducte amplasate în corpul digurilor, care fac legatura dintre canalul de alimentare si helesteu. Cele cu actiune verticala favorizeaza patrunderea apei în helesteu prin cadere, aerând apa, acesta fiind motivul pentru care sunt foarte raspândite.
Amplasarea instalatiilor de alimentare se face în partea amonte a fiecarui helesteu. Este important a se asigura printr-o corecta amplasare a instalatiei în corpul digului, o diferenta de nivel între gura de alimentare si helesteu de minim 0,3 m.
Instalatiile de alimentare cu apa se compun din tuburi de beton care strabat digul de compartimentare din amonte, camere de distributie si gura de alimentare. Ele sunt prevazute cu vanete si site care servesc la reglarea debitului de alimentare si respectiv împiedicarea evadarii pestelui din helesteu.
Dimensionarea instalatiei de alimentare (conductei orizontale) se face în functie de debitul maxim necesar în perioada de exploatare sau debitul necesar pentru umplerea helesteielor într-un timp determinat.
Gurile de alimentare din punct de vedere constructiv sunt de mai multe tipuri:
- gura de alimentare tip pip


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org